Loïs vertelt: ‘Mijn vriend wil niet dat ik zijn vrienden ontmoet’

vriend

Ze heeft het gevoel dat hij iets verbergt

Loïs* is drie jaar samen met haar vriend Erdo. Sinds een tijdje is Erdo fanatiek aan het hardlopen met een hardloopgroep, maar Loïs heeft deze mannen nog nooit ontmoet. Als ze haar vriend vertelt dat ze nieuwsgierig is naar de groep, reageert hij afhoudend. Loïs vindt dit raar en vraagt om advies op het platform Reddit

Vreemd gevoel

“Erdo kent deze hardloopgroep nu anderhalf jaar”, begint Loïs haar verhaal. “Binnen onze relatie is het heel normaal om elkaar mee te nemen naar elkaars vrienden, maar bij deze groep lijkt Erdo hier geen behoefte aan te hebben.”  Dit geeft Loïs een vreemd gevoel, aangezien hij wel aanzienlijk veel tijd met deze mannen doorbrengt. Zo vertelt ze: “Ik ben Erdo minimaal drie avonden per week kwijt aan zijn hardloopgroep en op Valentijnsdag had hij bijvoorbeeld ook geen tijd voor mij omdat hij met hen had afgesproken.”

Loïs voelt zich buitengesloten door het gedrag van haar vriend. “Ik zou het gewoon fijn vinden om een gezicht te hebben bij de mensen met wie hij zoveel tijd spendeert, is dat teveel gevraagd?”, vraagt ze zich af. “Het is absoluut niet zo dat ik overal bij moet zijn, maar andersom kent Erdo ook al mijn vrienden.”

Spanningen

De hardloopgroep is al een tijdje de oorzaak van spanningen binnen hun relatie. “Ongeveer een half jaar geleden vroeg ik voor het eerst of ik zijn hardloopgroep niet eens kon leren kennen”, vervolgt Loïs haar verhaal. “Hij reageerde gelijk erg defensief en vertelde me dat ik ze zou ontmoeten als hij er klaar voor was.” Tot nu toe is dat moment er nooit gekomen, al heeft Loïs er daarna nog meerdere keren naar gevraagd. “Daarom heb ik Erdo laatst gezegd dat ik dan zelf maar contact ga zoeken met zijn vrienden, als hij zo geheimzinnig doet.” Ze heeft namelijk sterk het gevoel dat haar vriend iets te verbergen heeft.

Zijn ding

Na deze aankondiging van Loïs ontstond er een conflict, waarin Erdo duidelijk aangaf dat hij geen zin had om haar mee te nemen. Zo vertelt Loïs: “Hij zei dat het ‘zijn ding’ is en dat ik me er niet zo mee moet bemoeien.” Ook vertelde haar vriend haar dat ze een grens binnen hun relatie overschreed als ze toch zelf contact zou zoeken. “Maar naar mijn idee overschrijdt híj juist een grens door mij nooit eens aan hen voor te stellen”, aldus Loïs. Ze blijft het verdacht vinden dat Erdo haar nog steeds niet voor wil stellen, maar wil het conflict ook niet groter maken dan het al is. “Wat zouden jullie doen?”, vraagt ze zich af.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Shikustar. 

 

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock