Man bezorgd om depressieve vriendin: ‘Weet niet hoe ik hiermee om moet gaan’

relatie

De man heeft het behoorlijk verpest bij zijn ex-vriendin

Er voor elkaar zijn in voor- en tegenspoed is een van de belangrijkste speerpunten in een relatie en is voor velen dan ook heel vanzelfsprekend. En hoewel Joost* er ook altijd probeerde te zijn voor zijn vriendin, ging het nadat het uitging tussen hem en zijn vriendin, Romy*, steeds slechter met haar. Zijn ex-vriendin is erg depressief geworden en Joost weet niet goed hoe hij hiermee om moet gaan.

Depressie

Joost vraagt anoniem advies op een platform en deelt zijn heftige verhaal. Hij schrijft dat hij ongeveer zes maanden een relatie had met Romy, maar dat het niet bepaald goed liep, omdat Romy toen ook al leed aan een depressie. De twee besloten om hun relatie te beëindigen, maar daar werd Romy’s depressie niet bepaald beter op.

Miskraam

Hun relatie kwam niet echt lekker ten einde en daar kwam ook nog eens bij dat Romy iets heel heftigs had meegemaakt na hun break-up. “Een paar weken nadat we het hadden uitgemaakt, kwamen we erachter dat ze een miskraam had gehad en gedurende al die tijd is ze nogal een ‘puinhoop’ geweest”, schrijft Joost op het platform. Hij heeft geprobeerd om ervoor haar te zijn, maar dat maakte de situatie alleen maar erger. “Ik heb geprobeerd er voor haar te zijn omdat ze niemand anders heeft, maar tegelijkertijd blijft ze constant over haar gevoelens praten en zeggen dat ze weer bij elkaar wil komen, nadat ik herhaaldelijk heb gezegd dat ik er alleen als vriend voor haar kan zijn”, legt Joost uit.

Ander meisje

En hoewel Joost heeft geprobeerd om er voor Romy te zijn, heeft hij haar tegelijkertijd ook erg gekwetst. “Ik heb het verpest”, schrijft hij. “Ze was een paar dagen uit huis gezet en ik zei haar dat ze bij mij kon overnachten.” Romy zat vervolgens de hele avond in haar auto te wachten op Joost, omdat hij had gezegd dat hij eerst met vrienden ging sporten en Romy zijn avondje sporten niet in de weg wilde staan. “Maar na de sportschool sprak ik af met een meisje waar ik mee naar bed ben geweest. Uiteindelijk belde ik mijn ex om 1 uur ‘s nachts om haar te vertellen dat ze in mijn bed kon slapen en ik de bank zou hebben, maar ze wilde niet meer komen, omdat ze dacht dat het te laat was om nog te rijden.”

Spijt

Of Romy er ook is achter gekomen dat Joost eigenlijk met iemand anders in bed lag, valt niet te lezen, maar hij schrijft wel dat hij er enorm spijt van heeft. “Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan. Ik heb het echt verknald, voel me een verschrikkelijk persoon. Ik wil NIET meer met haar daten maar ik wil er wel voor haar zijn en haar door haar depressie heen helpen”, aldus Joost.

Advies

Op het forum is er slechts een iemand die Joost van advies wil voorzien. “Ze heeft professionele hulp nodig voor haar depressie. Het spijt me, maar het is niet meer jouw verantwoordelijkheid om er voor haar te zijn. Afhankelijk van wie het met wie heeft uitgemaakt zal het erg verwarrend zijn voor haar en ook voor jou. Ik stel voor dat je het laat rusten”, schrijft de anonieme gebruiker.

*Joost en Romy zijn niet de echte namen van de personen. Deze zijn door de redactie bedacht ter bescherming van de privacy.

Lees ook: Moeder vraagt zich af: ‘Is het erg dat ik mijn dochter meer aandacht geef dan mijn zoons?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash