Man biecht op: ‘Ik vind mijn vrouw niet meer aantrekkelijk sinds ze is aangekomen’

aantrekkelijk

De vrouw van Harry is in drie jaar ruim 30 kilo aangekomen

Hoewel Harry* ontzettend veel van zijn vrouw houdt, vindt hij het moeilijk om met haar forse gewichtstoename om te gaan. Terwijl hij gezond leeft, eet zijn vrouw elke dag chocolade, ijs en chips. Dit heeft ertoe geleid dat ze in drie jaar tijd ruim dertig kilo is aangekomen en er nu heel anders uitziet. Harry zit er enorm mee in zijn maag dat hij zijn vrouw niet meer aantrekkelijk vindt sinds ze is aangekomen, maar weet niet of hij dit tegen haar moet zeggen.

Niet aantrekkelijk

“Ik vind het bijna onmogelijk om me seksueel aangetrokken te voelen tot mijn vrouw”, begint Harry zijn verhaal op het forum Reddit. “Ik voel me een verschrikkelijk persoon als ik dat zeg. Ik hou nog steeds van haar en heb geen enkele intentie om vreemd te gaan of uit elkaar te gaan. Maar hoe erg ik ook mijn best doe om haar nieuwe figuur te omarmen en haar weer aantrekkelijk te vinden, het lukt me niet.”

Ongezonde snacks

Wat het contrast met zijn vrouw des te groter maakt, is dat Harry heel gezond leeft. “Ik ben degene die het vaakst kookt. Ik probeer dan vaak gezonde maaltijden en snacks te maken”, vertelt hij. Hoewel zijn vrouw altijd lijkt te genieten van zijn maaltijden, grijpt ze steevast nog naar ongezonde snacks. “Tussen elke maaltijd eet ze wel snacks als chocolade, chips en ijs”, weet Harry te vertellen. De man probeert zijn vrouw tevens regelmatig te stimuleren om te gaan sporten. “Heel soms zegt ze wel met mij te willen sporten, maar op het laatste moment heeft ze altijd wel een smoesje om niet te gaan.”

Lichamelijke problemen

Inmiddels lijkt de gewichtstoename van de vrouw ook tot lichamelijke problemen te lijden, zo ziet Harry. “Ze heeft last van haar rug en is snel buiten adem als we aan het wandelen zijn. Zelf zegt ze natuurlijk dat dit door iets anders komt. Opperen dat het te maken zou kunnen hebben met haar gewichtstoename is uit den boze. Dat is vragen om ruzie”, weet de man. “Eens in de zoveel tijd geeft mijn vrouw uit zichzelf aan te willen afvallen. Ik laat haar dan weten dat ik haar zal steunen en alles doe wat ze nodig heeft. Maar elke keer, na een week of twee, geeft ze het weer op.”

Therapie

Ondertussen zit Harry met zijn handen in het haar. Het lukt hem niet zijn vrouw aan te sporen weer gezonder te leven, maar haar nieuwe lichaam accepteren lijkt ook een onmogelijke opgave. “Ik ben allemaal artikelen aan het lezen over hoe ik haar weer aantrekkelijk zou kunnen gaan vinden. Ik probeer mijn eerdere beeld van haar los te laten, maar het lukt niet. Dit zorgt ervoor dat ik heel gefrustreerd en depressief ben”, vertelt Harry. “Ik weet niet wat ik nog moet doen. Ik sta ervoor open om zelf in therapie te gaan of samen relatietherapie te nemen, maar ik weet ook niet hoe ik dit zou moeten opperen bij mijn vrouw.” Wat zou jij Harry aanraden?

*Harry is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam palimpsestual.

Lees ook: Heftig: ‘Mijn moeder maakt mij en mijn dochter belachelijk om ons gewicht’

Bron: Reddit | Beeld: iStock