Vrouwen vallen sneller voor een man met baard, blijkt uit onderzoek

baard
Wat is toch zo aantrekkelijk aan mannen met een baard?

De een valt op donker, de ander op blond. Wil de ene vrouw per se een lange man, vindt de ander flinke spierballen veel belangrijker. Iedereen heeft qua uiterlijk vaak een eigen voorkeur. Toch bleek uit een onderzoek in de Journal of Evolutionary Biology dat 8500 vrouwen het unaniem eens waren: mannen met baard zijn betere potentiële partners dan mannen zonder baard. 

Laat dit ook even aan mannen lezen 😉

Baard

De Journal of Eveloutionary Biology vroeg 8500 vrouwen naar hun voorkeur op het gebied van gezichtsbeharing bij mannen. De uitkomst kwam nogal als een verrassing en gaat ook tegen het ideaalbeeld van vroeger in: alle vrouwen gaven nu de voorkeur aan een man met een baardje in plaats van een gladgeschoren man.

Onderzoek

In het onderzoek kregen vrouwen foto’s te zien van mannen die ‘potentiële partners’ konden zijn. Ze mochten de mannen in een ranglijst leggen van de meeste potentie tot de minste. Op de foto’s stonden dezelfde mannen maar op drie verschillende manieren gefotografeerd: eerst glad geschoren, daarna met stoppels van vijf dagen oud, stoppels van tien dagen oud en daarna een volle baard (vier weken na het scheren). Wat bleek? Alle vrouwen kozen een man met een op zijn minst stoppels eerst in plaats van een gladgeschoren man.

Voorkeur

Uit dit onderzoek bleek dat mannen met een hevige stoppel het populairst waren (tien dagen na scheren). Daarna kwam de volle baard, daarna een beetje een stoppel en daarna pas gladgeschoren. De onderzoekers constateren dat “baarden wellicht aantrekkelijker zijn voor vrouwen wanneer ze zoeken naar een lange relatie, omdat baarden onbewust aantonen dat ze met andere mannen kunnen concurreren.”

Lees ook: Als je de wij-vorm gebruikt in een relatie, ben je gelukkiger

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pexels