‘Mijn man vindt het niet goed als ik hulp in de huishouding zoek’

man huishouden

Omdat de vrouw parttime werkt, vindt haar man dat zij het huishouden zelf wel kan doen

De 31-jarige Rosalie* ligt in de knoop met haar man Marnix. Vanwege haar drukke baan wil Rosalie liever iemand inhuren om het huishouden te laten doen, maar Marnix vindt dit onnodig en geldverspilling.

Lange werkweken

“Ik heb altijd een hekel gehad aan het huishouden, maar ik vind het wel prettig als mijn omgeving opgeruimd en schoon is”, begint Rosalie haar verhaal op het forum Reddit. “Tot nu toe verdeelden mijn man en ik de klusjes. Hij deed ongeveer 65 procent van het huishouden en ik de overige 35 procent. Onlangs is mijn werkrooster echter aangepast. Ik werk nu zeven dagen achter elkaar in het ziekenhuis en heb dan weer zeven dagen vrij. De weken dat ik iedere dag werk, ben ik te uitgeput om ook nog te helpen met het huishouden.”

Hulp inschakelen

Ook Marnix staat niet te springen om meer huishoudelijke taken op zich te nemen. Rosalie stelt daarom voor om een schoonmaakster in te schakelen. “Als er een of twee keer per week iemand langskomt, hoeven we allebei een stuk minder klusjes te doen”, vervolgt Rosalie. “Marnix vindt dit idee echter maar niks. Hij vindt het mijn verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het huishouden. Ook van mijn schoonmoeder krijg ik te horen dat ik mijn taken als vrouw niet ‘af moet schuiven’ op een schoonmaakster. Ik houd voet bij stuk, maar nu is Marnix beledigd. Hij vindt het grote geldverspilling.”

Parttime

“Marnix zelf werkt fulltime, mijn werk heet officieel ‘parttime’ omdat ik niet iedere week, maar om de week werk. Dat gebruiken Marnix en zijn moeder als argument dat ík het huishouden wel kan doen, ik werk ‘toch maar parttime’. Ik verdien genoeg om de hulp in de huishouding helemaal zelf te betalen, maar toch wil Marnix het niet hebben. Is het nu zo’n vreemd dat ik een schoonmaakster wil?” Op het forum hoopt Rosalie advies te krijgen. Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond?

*Rosalie en Marnix zijn niet de echte namen van dit stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam throwawaymaid64538.

Lees ook: Man is boos: ‘Ik heb een zware dag en mijn vrouw doet gewoon een dutje

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Karolina Grabowksa