Vrouw: ‘Moet ik mijn man verlaten vanwege het drinken van één biertje?’

biertje

De vrouw worstelt met een belofte die ze jaren geleden gemaakt heeft

Rianne* zit met een groot dilemma. Jaren geleden besloot ze dat ze bij haar man weg zou gaan als hij nog één keer een druppel alcohol zou aanraken. Maar nu puntje bij paaltje komt, twijfelt ze: “Moet ik alles wat we samen hebben weggooien vanwege één biertje?”

Alcoholverleden

“Ik hou heel veel van mijn man, maar door zijn drinkgedrag hebben we samen heel wat heftige dingen meegemaakt”, begint Rianne haar verhaal op het forum Reddit. “Soms was het wel grappig en gezellig als hij iets te veel op had, maar er waren ook momenten waarop hij betrokken raakte bij ruzies of dronken in de auto stapte.” Gelukkig besloot de man van Rianne vijf jaar geleden om zijn probleem aan te pakken. “Vijf jaar geleden begon hij met afkicken en sindsdien is hij een geweldige man.”

Duidelijke uitspraak

“Toen hij begon met het aanpakken van zijn alcoholprobleem, deed ik een ‘belofte'”, zo vervolgt Rianne. “Ik vertelde hem luid en duidelijk dat ik bij hem weg zou gaan als hij ooit nog een druppel alcohol zou aanraken.” Jarenlang gaat het goed, totdat het stel bij een paar vrienden langsgaat.

Biertje inschenken

“We gingen langs bij vrienden. De gastheer had een grote kan met ijs en bier neergezet. Vanuit mijn ooghoek zag ik hoe mijn man heel gewoontjes een glas bier inschonk en opdronk. Het bracht me terug naar al die verschrikkelijke avonden waarop zijn verslaving de bovenhand had. Ik wist dat ik hem beter niet kon confronteren op dat moment, maar ik hield mijn man de rest van de avond wel een beetje in de gaten. Het bleef bij dat ene biertje.”

Slapeloze nacht

Hoewel Rianne opgelucht is dat het maar bij één glas is gebleven, ligt ze die nacht slapeloos in bed. “Ik had gezworen dat ik bij mijn man weg zou gaan als hij ooit weer zou drinken. Ik schaam er soms zelfs voor dat ik ben gebleven na alles wat we hebben meegemaakt door zijn alcoholverslaving. Aan de andere kant, moet ik nu alles wat we samen hebben weggooien vanwege één biertje?”

Advies gevraagd

Rianne heeft haar man nog niet gesproken over het voorval. “Ik zie erg tegen dat gesprek op. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Rianne aanbevelen in deze situatie?

*Rianne is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam throwraworkwad.

Lees ook: Vrouw vraagt zich af: ‘Valt het gedrag van mijn vriend onder vreemdgaan?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels