Annet: ‘Mijn man verliet me voor mijn 20 jaar jongere nichtje’

man nichtje

Annets man ging ervandoor met de dochter van haar zus

De 51-jarige Annet had het goed voor elkaar: een lieve man en kinderen, een goede baan en een fijn huis. Geen wolkje aan de lucht, totdat haar man Peter zich steeds merkwaardiger ging gedragen. Lang was onduidelijk waarom, totdat Annets ergste nachtmerrie werkelijkheid werd: Peter had een affaire met haar nichtje, de 20 jaar jongere dochter van haar zus.

“Ze hebben inmiddels een kind samen.”

Peter

Annet en Peter waren al jarenlang bevriend toen Annets eerste huwelijk strandde. Met haar drie kinderen moest Annet een nieuw leven opbouwen en Peter was er in die tijd voor haar. “Na een tijdje kwam hij zenuwachtig naar me toe”, vertelt Annet aan Libelle. “Hij moest me iets vertellen: hij was verliefd op me geworden. Die gevoelens waren niet meteen wederzijds, maar na een tijdje sprong ook bij mij de vonk over.” Vanaf dat moment waren Annet en Peter onafscheidelijk. Het duurde dan ook niet lang voordat Annet met haar jongste zoon bij hem introk en een paar jaar later vroeg Peter haar ten huwelijk.

Wordfeud

Een goed huwelijk hadden ze. Samen ondernamen ze van alles, deden ze leuke dingen en hadden ze de grootste lol. Op een meningsverschilletje na was er nooit sprake van ruzie. “Maar toen we tien jaar getrouwd waren, begon Peter zich steeds vreemder te gedragen”, vertelt Annet. “Hij kwam via een andere route terug van zijn werk en zat continu op zijn telefoon te kijken. Daarop speelde hij een spelletje, Wordfeud, waarin je tegen anderen speelt en met elkaar kunt chatten.” Eén van Peters ’tegenstanders’ is Annets nichtje Lara, begin 20 en de dochter van haar zus. “Steeds vaker zag ik haar naam op zijn scherm verschijnen.” Annet wilde weten wat haar man toch met haar nichtje besprak, maar daar ging Peter niet op in. Sterker nog: hij vertelde haar dat het haar niets aanging.

Affaire

“Achteraf gezien had ik hem toen al moeten vragen of er iets speelde, maar ik zag het gewoon niet. Of ik wilde het niet zien”, aldus Annet. Haar oudste zoon waarschuwde haar nog, maar daar luisterde Annet niet naar. De tijd verstreek en ook Annet begon vermoedens te krijgen. Pas na een paar maanden durfde ze Peter met haar vermoedens te confronteren. “Ik vroeg hem: ‘Wat speelt er nu eigenlijk tussen jullie?’ Hij ontkende het niet langer: ze hadden veel contact en er was zelfs gezoend. Ik was volledig in shock. Als hij vreemd was gegaan met een onbekende vrouw van mijn leeftijd had ik dat nog kunnen verkroppen. Dit voelde als een klap in mijn gezicht.” Diezelfde avond nog is Peter vertrokken. Hij had Annet verteld dat hij in zijn vrachtwagen zou slapen, maar reed in plaats daarvan direct naar Lara toe.

Tweede kans

Ondanks alles wilde Annet blijven vechten voor haar huwelijk. “Dat hij verliefd was op een ander, hoefde nog niet te betekenen dat we niet meer te redden waren”, legt ze uit. “We praatten veel en toen hij me om een tweede kans vroeg, heb ik hem die gegeven.” Maar nog geen twee maanden later werd ze opnieuw teleurgesteld. Peter wilde met Lara verder en vroeg een scheiding aan. Inmiddels hebben de twee een kind samen. Dat is Annet niet in de koude kleren gaan zitten. Zij is alles kwijt. “Niet alleen mijn man, maar ook het contact met mijn zus is verbroken. Dit laat ik nooit meer gebeuren.”

De namen in dit verhaal zijn gefingeerd.

Lees ook: Vader: ‘Ik gaf mijn dochter de naam die mijn zus aan haar kind wilde geven. Zat ik verkeerd?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels