Man: ‘Ik wil niet dat mijn vriendin een tattoo zet van haar overleden ex’

tattoo ex

Zijn vriendin wil de naam van haar overleden ex-vriend op haar schouder tatoeëren

De 25-jarige Martijn* gaat, net als zijn vriendin Paulien (23), door een lastige periode. Pauliens ex-vriend is overleden aan kanker. Zij wil nu een tattoo van zijn naam op haar schouder laten zetten om hem te eren. Martijn voelt zich hier heel ongemakkelijk bij en wil niet dat ze de tatoeage laat zetten. Hij vraagt op een forum of dit raar is. 

Hechte band

Paulien kende haar ex al vanaf ze beiden kleine kinderen waren. Ze groeiden samen op en hebben later een paar jaar gedatet. Maar ze gingen uit elkaar voordat hij ziek werd. Toch bleef Paulien veel contact met haar ex houden en ook met zijn familie is ze nog erg hecht. “Ze bezocht hem in het ziekenhuis, waar ze soms wel tot in de ochtend bij hem bleef”, vertelt Martijn. “Ze nam mijn telefoontjes niet op. Ze zei dat ze haar mobiel had uitgezet en dat ze wat ruimte nodig had. Ik begreep het en gaf haar de tijd.”

Begrafenis

Uiteindelijk is Pauliens ex-vriend overleden aan kanker. Zelf ging zij wel naar de begrafenis, maar ze nam Martijn niet mee. “Ik mocht niet mee van haar”, aldus Martijn. “Ze was bang voor wat zijn familie zou denken als ze mij zouden zien. Toen ik haar enkele keren probeerde te bellen om te vragen hoe het met haar ging, nam ze weer niet op. Ze had haar mobiel een paar dagen uitstaan.” Toen Paulien eindelijk weer naar huis kwam, had ze volgens Martijn een grote doos met spullen van haar ex-vriend mee.

Tattoo

Het is nu bijna vier maanden geleden dat Pauliens ex-vriend is overleden. “Ze vertelde me dat ze eraan dacht om een tattoo van zijn naam op haar schouder wilde”, vertelt Martijn. Hij was hierdoor verrast en wist niet zo goed wat hij moest zeggen. “Ik vroeg haar wat dat voor haar betekende. Ze zei dat ze dit wilde om hem te eren en dat dat veel voor haar zou betekenen.” Martijn voelde zich niet gerustgesteld. Integendeel: “Ik voelde me er erg ongemakkelijk bij, omdat het duidelijk is dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft. Ze heeft er waarschijnlijk spijt van dat zij het uit heeft gemaakt.”

Ruzie

Voor Martijn voelde het idee extra cru, omdat Paulien eerder had beloofd een tatoeage van zíjn naam op haar schouder te nemen. “Toen ik haar daaraan herinnerde, werd ze boos op mij. Ze zei dat ik egoïstisch was en dat ze wel een tattoo van mijn naam zou nemen als ik óók was overleden.” Martijn wist niet goed hoe hij hierop moest reageren. Wat vind jij? Is de reactie van Martijn overdreven of snap jij hem wel?

*Martijn en Paulien zijn niet de echte namen van deze personen. De man deelt zijn verhaal op het forum onder de naam throwaway409187.

Lees ook: Vrouw: ‘Mijn man wil niet dat ik werk terwijl ik zwanger ben’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash