‘Mijn man zegt dat ik er belachelijk uitzie in lingerie’

lingerie

De man van Rose reageerde niet zoals ze had gehoopt

Rose (33)* en haar man Jim (37) hebben een rumoerige periode achter de rug. Hun vierjarige huwelijk kwam daardoor op de tweede plek te staan in hun leven. Rose besloot onlangs dat ze het roer om wilde gooien en wat meer haar best wilde doen voor haar echtgenoot. Ze verraste hem onder andere met mooie lingerie. Helaas was Jim hier niet bepaald van onder de indruk. 

Moeilijke periode

“Het afgelopen jaar was best moeilijk voor me”, begint Rose haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn moeder stierf, ik verloor mijn baan en kreeg gezondheidsproblemen. Het was veel om op je bordje te krijgen en ik was mentaal en fysiek niet in orde. Dit heeft ongetwijfeld invloed gehad op mijn huwelijk.”

Steun

Rose vervolgt dat ze in die tijd veel steun kreeg van haar man. “Jim bleef me aanmoedigen om voor mijn huid te zorgen, meer kleur te dragen en mezelf te verwennen in een nagelsalon. Alleen had ik daar echt geen energie voor. Bovendien konden we dat geld wel voor wat anders gebruiken. Het gevolg was dat we uit elkaar groeiden en bijna nooit meer intiem waren. We sliepen op een gegeven moment niet eens meer in hetzelfde bed.”

Nieuwe start

“Sinds kort heb ik een nieuwe baan bij een goed bedrijf. Ik voel me weer enthousiast en ik zag dit als een nieuwe start. Nadat ik mijn eerste salaris ontving, besloot ik een nieuwe coupe te nemen en kocht ik mooie, nieuwe kleren. Ik hoopte dat dit ook het begin voor mij en mijn man kon zijn om ons huwelijk weer nieuw leven in te blazen.”

Geen enthousiaste reactie

“Ik had mijn haar blond geverfd, zoals Jim een keer had voorgesteld, droeg een kleurrijke jurk en had een romantisch diner voor twee bereid. Toen Jim mijn nieuwe look zag, keek hij verbaasd. Hij was niet enthousiast, maar zei wel ik er leuk uitzag. En dat was het. Hij at snel zijn eten op en ging toen slapen in onze gastkamer. Ik was enorm teleurgesteld, want ik had de hele avond al uitgestippeld in mijn hoofd. Daarnaast hoopte ik dat we voor het eerst sinds zes maanden weer intiem konden zijn.”

Lingerie

Rose geeft toe dat ze nog een poging deed om haar echtgenot in the mood te krijgen, maar dat niets hielp. “Hij wees me helaas af. Uiteindelijk deed ik lingerie aan die mijn man heel mooi vindt en ging ik naar hem toe in de gastenkamer. Ik hoopte dat hij zou zien dat ik mijn best voor hem had gedaan. Toen ik de kamer binnenkwam keek hij eerst niet eens naar me, maar toen hij me zag lachte hij en zei hij dat ik er ‘belachelijk’ uitzag. Ik had totaal geen indruk gemaakt in mijn mooie lingerie.”

Verdriet

“Ik was verdrietig en boos. Dit was toch wat Jim al die tijd wilde? Jim zei vervolgens dat hij geen zin had in ruzie, maar ik was verdrietig dat hij niet inzag dat ik mijn best voor hem deed. Jim zei vervolgens – terwijl hij op zijn telefoon bleef scrollen – dat ik dramatisch reageerde. Ik probeerde mijn man eraan te herinneren dat we al maanden niet intiem zijn geweest, maar hij negeerde me gewoon.”

Gek

“Ik was van streek en opeens hoorde ik mezelf vragen of hij ergens anders aan zijn trekken kwam, en als dat zo was hij me dat moest vertellen. Hij keek me verbijsterd aan, haalde naar me uit en stormde toen de kamer uit. Hij sliep vervolgens op de bank.”

Vreselijk

“Ik ging terug naar de slaapkamer en kon daar alleen nog maar huilen. Ik voelde me verschrikkelijk. Het zit al maanden niet goed tussen ons, en hij lijkt de poging om ons huwelijk te redden niet te waarderen. Ik denk niet dat het hem uitmaakt dat hij me zo heeft gekwetst. Ik weet dat hij me gisteren hoorde huilen, maar hij deed niks om me te troosten.”

Rose vervolgt dat ze het gevoel heeft dat haar huwelijk niet meer te redden is. Op het forum Reddit vraagt ze dan ook wat ze nu het beste kan doen.

Wat zou jij de vrouw adviseren?

Rose is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de username throwra-3045.

Lees ook: ‘Moet ik een straatverbod aanvragen tegen een 16-jarig meisje?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels