Oh jee: mannen met grote voeten gaan vaker vreemd

voeten vreemdgaan

Je weet wat ze zeggen: mannen met grote voeten…

Mannen met grote voeten… gaan vaker vreemd dan mannen met kleinere voeten. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Illicit Encounters onder tweeduizend mannen. Mannen met schoenmaat 45 en groter rijden meer dan twee keer zo vaak een scheve schaats als mannen met schoenmaat 42 en kleiner. 

Schoenmaat en vreemdgaan

Illicit Encounters, een datingsite voor getrouwde mensen, besloot eens te onderzoeken of er een link was tussen de schoenmaat van mannen en hun buitenechtelijke gedrag. Daartoe vroegen ze tweeduizend mannen of ze weleens vreemd waren gegaan én wat hun schoenmaat is. Uit het onderzoek bleek dat mannen met grotere voeten vaker vreemdgaan dan mannen met een kleinere schoenmaat.

Maat 46

Volgens het onderzoek zijn mannen met schoenmaat 46 de grootste vreemdgangers (29 procent), op de voet gevolgd door mannen met schoenmaat 45 (25 procent). Ook mannen met schoenmaat 47 en 48 en groter staan in het rijtje met respectievelijk 22 en 21 procent.

Langere mannen

Hoe het kan dat mannen met grotere voeten vaker vreemdgaan? “Mannen met grotere voeten zijn over het algemeen lang, dus misschien dat ze daarom meer aandacht krijgen”, speculeert Jessica Leoni, woordvoerder van Illicit Encounters. “Hoewel sommigen zullen zeggen dat een affaire om meer draait dan de schoenmaat van een man, liegen de cijfers er niet om.”

Korreltje zout

Hoewel het een opvallend resultaat is, is het goed om dit onderzoek met een korreltje zout te nemen. Aangezien Illicit Encounters een datingsite voor getrouwde mensen is, is de kans groot dat de mannelijke deelnemers sowieso al niet zo vies waren van een buitenechtelijk uitstapje.

Lees ook: Vrouw vraagt zich af: ‘Valt het gedrag van mijn vriend onder vreemdgaan?’

Bron: The Sun | Beeld: Unsplash, Nathan Walker