Sandra: ‘Maakt het mannen onzeker als ik voorstel te betalen op een date?’

daten

Mannen die onzeker worden en het raar vinden als je wilt betalen op een date: wat moet je ermee?

Daten, er zijn letterlijk duizenden boeken over vol geschreven. Over hoe een date te fiksen, hoe je zo’n afspraak succesvol laat verlopen en niet onbelangrijk: dating etiquette. Onderdeel van dat laatste is natuurlijk geld. Want wie betaalt de rekening? Deze vrouw vraagt zich af hoe ongemakkelijk mannen zich voelen als ze aanbiedt haar portemonnee te trekken.

Daten

Sandra* is 48 en vrijgezel. En zoals zoveel vrouwen dat doen, stort ze zich vol overgave in de wondere wereld van het daten. Niet per se omdat ze zo snel mogelijk een zielsverwant wil tegenkomen, ze vindt daten ook gewoon leuk tijdverdrijf. Vooral als het mannen zijn met een leuke persoonlijkheid en met wie ze een bepaalde chemie heeft.

‘Worden mannen daar onzeker van?’

Op zich lijkt het daten Sandra goed af te gaan, ware het niet dat ze onzeker is over één aspect ervan: geld. Zelf verdient de 48-jarige goed geld. Haar mannen kiest ze echter uit op basis van innerlijk en een klik. Sandra: “Het gaat niet om het geld dat ze wel of niet verdienen. Maar soms wil ik op een date gewoon iets doen dat wellicht boven hun budget ligt, dus bied ik van tevoren aan om de tickets of iets dergelijks te betalen.” Daarbij stelt Sandra de vraag: ‘Worden mannen daar onzeker van?’

‘Hij vond het raar’

In het stuk erna beschrijft ze de directe aanleiding van haar bericht op het forum. Sandra is namelijk al een tijdje aan afspreken met een man. Het gaat in dit geval dus niet eens om de eerste date. “Tot dusver hebben we eigenlijk ieder voor zich gedaan, wat drankjes betreft”, zegt Sandra. “Het is bovendien redelijk vrijblijvend allemaal. Niet te serieus.” Maar toen Sandra aanbood haar portemonnee te trekken voor een evenement waar ze samen naartoe wilden gaan, reageerde haar date niet zo enthousiast. Integendeel: “Hij zei dat hij het raar vond als ik zou betalen.” Ook geeft de vrijgezelle vrouw aan dat het niet om honderden euro’s ging, maar om een ticket van zo’n 37 euro. “Vertel me wat jullie ervan vinden”, richt ze zich tot slot tot de mannelijke lezers.

Reacties

De reacties zijn overigens niet mals. Veel mannen die reageren vinden dat Sandra’s date zich aanstelt. “Ik deel de rekening eigenlijk altijd”, zegt iemand. “Maar als de vrouw wilt betalen, prima. Dan is de volgende date op mijn kosten.” “Eens!” zegt iemand daarop. Een andere man kan zich niet voorstellen hoe onzeker iemand wel niet moet zijn als je ongemakkelijk wordt van een vrouw die aanbiedt te betalen: “Beter niet haar die 37 euro laten betalen, straks brokkelt mijn mannelijkheid nog af!” schrijft hij op sarcastische toon.

Ouderwetse opvoeding?

Toch zijn niet alle reacties zo hard. Sommige mannen kaarten aan dat zijn angst misschien het resultaat is van een ouderwetse opvoeding. Of van lange tijd leven in grote armoede. Het advies dat de persoon in kwestie geeft, is dan ook: “Praat erover. Ga het gesprek aan. Vraag bijvoorbeeld hoe je diegene kan overtuigen dat het helemaal niet om het geld gaat.” Kortom, sommige mannen vinden Sandra’s date een aansteller, anderen hebben meer begrip voor zijn angst en onzekerheid.

Hoe zou jij omgaan met een date die onzeker wordt wanneer jij de portemonnee trekt?

*Sandra is een verzonnen naam. De vrouw die haar bericht deelde op het forum deed dit onder de naam Frosty-Bumblebee5472

Lees ook: ‘Ik vertelde mijn zus dat al haar dates mislukken door haar lichaamshaar’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, cottonbro