‘Mijn polyamoureuze relatie is slecht voor me’

zwanger

‘Ze probeerden een kindje te krijgen zonder dat ik ervan afwist’

Sarina* zit samen met Roel en Sabine in een polyamoureuze relatie. Sarina zat voor Roel al in een relatie met Sabine, aangezien zij zich meer aangetrokken voelt tot vrouwen. Deze relatie vindt Sarina echter helemaal niet erg. Maar als ze erachter komt dat de twee stiekem een kindje proberen te krijgen, is ze er klaar mee.

Kinderen

“Ik en Sabine hadden al een relatie voordat we Roel ontmoette”, begint Sarina op Reddit. “We hebben hem online ontmoet, en dachten dat het een goede match zou zijn ondanks ik niet graag met mannen datete.” Zelf is Sarina aseksueel, dus behoefte aan intimiteit heeft ze niet. “We hebben het wel eens over kinderen gehad, maar dat waren nooit echt diepgaande gesprekken”, vervolgt ze.

Zwanger

“Maar tot mijn verbazing probeerde Sabine en Roel een kindje te krijgen zonder dat ik er iets vanaf wist. Ik kwam erachter omdat een goede vriend van ons het aan mij vertelde. Ik vertelde het Sabine en zij gaf het inderdaad toe.” Sarina schrijft dat ze het een grote stap vond zonder het met haar te overleggen, maar omdat Sabine zo graag kinderen wilde ging ze er maar niet te veel tegen in.

Fast forward: Sabine is nu 15 weken zwanger. Ik ben echt totaal niet klaar om een moeder te zijn”, geeft Sarina toe. “Elke keer als ik erover begin reageert Sabine niet op me of wuift het weg. Ik wil dit niet. Roel heeft geen stabiele baan en weigert er een te nemen. Alles hangt dus op mijn schouders en dat wil ik niet. Ik ben gewoon niet klaar om moeder te worden.”

Vertrekken

Sarina is bang dat als ze weggaat bij Sabine en Roel, het Sabine zoveel stress zou kunnen geven dat er iets misgaat tijdens de zwangerschap. “Ik wil gewoon mijn leven leiden. Maar heb ik het echt zo slecht dat ik weg moet gaan? Mijn angsten maken me echt ziek.”

Sarina haar vrienden vinden ook dat ze weg moet gaan, waardoor ze de knoop heeft doorgehakt. “Mijn vrienden willen me heel graag helpen en hebben een plek voor me gemaakt in hun huis. Mijn beste vriendin probeert ondertussen een appartement voor ons samen te vinden. Ik ben van plan om écht weg te gaan. De babyshower is in juli, maar dan wil ik al weg zijn.” Is dit een goede keuze van Sarina?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Sir_Piano_Daddy.

Lees ook: ‘Mijn baas heeft een ‘after work-podcast’ waar hij over zijn personeel praat’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock