‘Mijn verloofde wil niet dat ik legerkleding aandoe naar onze bruiloft’

legerkleding

‘Ze vindt het totaal niet bij de sfeer van een bruiloft passen’

Jeff* heeft heel lang gewerkt als militair en is aan zijn uniform gehecht. Hij wil het graag naar zijn bruiloft dragen, omdat het veel voor hem betekent. Zijn verloofde Valerie is echter geen fan van dat plan. Op Reddit vraagt Jeff lezers om raad.

Trouwen in uniform

“Ik ben meer dan vijftien jaar militair geweest. Het leger heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven”, begint Jeff zijn verhaal. “Het heeft me veel mooie ervaringen en geweldige vriendschappen opgeleverd. Er hangen ook meerdere foto’s bij ons in huis waar ik in uniform opsta, met een aantal van mijn militaire vrienden. Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik ooit ook in dat uniform zou trouwen. Ik wist niet dat dat een probleem zou zijn voor Valerie.”

Ander beeld

Jeff en Valerie zijn een halfjaar verloofd en dolgelukkig samen. Toch hadden ze nog niet met elkaar gepraat over hun outfits voor de bruiloft. “Toen dat vorige week ter sprake kwam, bleek het een probleem te zijn. Valerie wil namelijk dat ik een traditioneel trouwpak draag, terwijl ik mezelf in gedachten dus al in militair uniform bij het altaar zag staan. Valerie raakte van streek toen ik dat tegen haar zei en vroeg waarom ik er niet eerder over was begonnen. Ze wil graag dat ik gelukkig ben op onze grote dag, maar ze heeft zelf een heel ander beeld in haar hoofd.”

Compromis sluiten

Inmiddels hebben Jeff en Valerie het er al meerdere keren over gehad, maar dat leidt nergens toe. “We willen allebei graag dat de ander gelukkig is met de bruiloft, maar we zijn ook allebei niet van plan ons eigen idee op te geven”, schrijft Jeff. “Valerie is erg specifiek met details en wil dus dat alles ‘klopt’ aan onze bruiloft. Volgens haar past een militair uniform niet bij de sfeer en bij de locatie (we gaan trouwen in een rustieke schuur op het platteland). Ik weet inmiddels niet zo goed meer wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik mijn uniform graag aan omdat het zo belangrijk voor me is; aan de andere kant weet ik dat Valerie dan niet zo gelukkig is als ze zou kunnen zijn. Wat is een goed compromis voor onze situatie?” Wat zou jij tegen Jeff zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Individual_Cat 3513.

Lees ook: Vrouw in dubio: ‘Ik wil niet dat de zoon van mijn partner bij ons komt wonen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Niamat Ullah