‘Mijn vriend heeft iemand anders zwanger gemaakt’

zwanger

‘Mijn wereld stortte in’

De 28-jarige Charlotte* en haar vriend Sam* zijn ruim drie jaar samen. Voor haar voelde het heel goed en ze zag hen samen oud worden. Die droom viel een paar dagen geleden in duigen, toen Sam opbiechtte een andere vrouw zwanger te hebben gemaakt. Op het forum Reddit deelt Charlotte haar verhaal. 

Samen oud worden

“Mijn vriend en ik zijn nu drieënhalf jaar samen”, begint Charlotte haar verhaal op het forum. “Voor mij voelde dit als een stabiele relatie. Ik zag mezelf de rest van mijn leven met hem doorbrengen en zag ons samen oud worden. En voor zover ik wist, voelde hij hetzelfde.” Dat beeld bleek echter niet helemaal te kloppen.

Verslavingsproblemen

“We hadden vooral de afgelopen anderhalf jaar wat problemen, waarbij hij te maken had met een verslaving en juridische problemen”, gaat de vrouw verder. “Ik heb hem in die periode bijgestaan en heb mijn best gedaan om hem te helpen nuchter te worden.” Uiteindelijk besloot Sam om ver van huis herstelprogramma van zestig dagen te volgen. “Ik heb hem in die tijd een keer kunnen zien en we hebben regelmatig gebeld”, vertelt Charlotte. Na het traject besloot Sam dat hij nog een tijdje in die omgeving wilde blijven wonen, zodat hij dichtbij het programma was. Charlotte steunde haar vriend in dat plan. “We waren zelfs al plannen aan het maken voor mij om daarheen te verhuizen.”

Zwanger gemaakt

Dat was drie maanden geleden, maar inmiddels staat het er heel anders voor. “Ik zou letterlijk volgende week verhuizen, mijn hele leven is ingepakt en klaar om te gaan”, vertelt Charlotte. “Maar gisteravond vertelde hij me dat we moesten praten. Hij bekende dat hij met iemand anders sliep en – om het nog erger te maken – dat ze zwanger was”, deelt de vrouw. “Sam zei dat hij ‘het juiste wil doen’ en daarom bij haar moet zijn voor het kind. Hij zei dat het hem speet en dat hij van me houdt.”

Wereld ingestort

“Op dat moment stortte mijn wereld in. Ik hou van deze man. Ik heb zoveel van hem gehouden, en om dan zo’n bom te droppen is gewoon… Ongelooflijk”, vertelt ze vol verdriet. “Ik weet niet hoe ik ooit over zoiets heen kan komen.” Op het forum vraagt Charlotte dan ook advies aan lotgenoten. “Als iemand ooit zoiets heeft meegemaakt, hoe heb je het dan overwonnen? Is er een kans op verzoening, een soort vriendschap, of is het gewoon het einde van onze relatie?” Wat zou jij tegen haar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/throwRA-likeadream.

Lees ook: ‘Mijn familie wil dat ik mijn zwangerschap verberg voor mijn zus’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels