‘Mijn vriendin heeft achter mijn rug om gedineerd met een collega’

collega

‘Ik voel me behoorlijk bedrogen’

Stefan* en Rosalie zijn twee jaar samen. Onlangs is Rosalie met een nieuwe baan begonnen, waar ze mannelijke en vrouwelijke collega’s heeft. Ze heeft Stefan veel verteld over contact met vrouwelijke collega’s, maar ineens komt hij erachter dat ze is gaan lunchen met een mannelijke collega. Stefan voelt zich bedrogen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Nieuwe baan

“Rosalie en ik zijn altijd eerlijk tegen elkaar over onze plannen. Althans, dat dacht ik”, begint Stefan zijn verhaal. “Ik ging er ook van uit dat we duidelijke grenzen hadden opgesteld met betrekking tot contact met mensen van het andere geslacht. Vorige maand is Rosalie aan een nieuwe baan begonnen en ze heeft me uitgebreid verteld over het contact met haar collega’s. Daarbij ging het echter vooral om de vrouwen op de werkvloer.” Stefan heeft onder andere verhalen gehoord over lunches met het team en meetings.

Ineens een onbekende naam

Op een gegeven moment hadden Stefan en Rosalie een gesprek over contact met mannelijke collega’s. “We maakten er wat grapjes over en we hadden het leuk samen. Totdat Rosalie ineens tussen neus en lippen door zei ‘vorige maand ging ik lunchen met Steve en toen zei hij…’. Ik was behoorlijk verbaasd, want ik had nog nooit iets over Steve gehoord. Ze had ook door dat ze iets had gezegd wat niet had gemoeten, want ze werd direct stil.”

Teleurstelling

Rosalie gaf meteen toe dat ze achter Stefans rug om met de collega had geluncht. “Ze bleken samen naar een restaurant ze zijn gereden en hebben daar een uur met elkaar zitten praten. Ze zei dat ze het niet aan me had verteld, omdat ze ervan uitging dat ik het niet leuk zou vinden. Ook was ze bang dat ik enorm teleurgesteld in haar zou zijn. Dat is ook zo, ik ben aardig van streek. Waarom zou ze me daar niet over vertellen? Ik dacht dat we volledig open waren in de communicatie naar elkaar toe. Ik had het geen probleem gevonden als Rosalie eerlijk was geweest, maar nu voel ik me bedrogen. Ik weet niet hoe we er nu verder met elkaar over moeten praten.” Wat zou jij tegen Stefan zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam learjet320.

Lees ook: ‘Mijn vriend liet me achter nadat ik was geopereerd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Paul Castanié