‘Mijn vriendin is vreemdgegaan en wil nu niet verhuizen’

vriendin-verhuizen

‘Ik wil niet samen zijn met iemand die geen respect voor me heeft’

Mark* is ongeveer een jaar samen met Jacky. Hij is erachter gekomen dat Jacky daarnaast al lange tijd een affaire heeft. Mark wil dat Jacky hun gezamenlijke appartement verlaat en zo snel mogelijk verhuist, maar zij weigert dat. Op Reddit vraagt Mark lezers om raad.

Een langdurige affaire

“Mijn vriend Jacky en ik zijn nu iets meer dan een jaar samen”, begint Mark zijn verhaal. “Onlangs ben ik erachter gekomen dat ze al een tijdje een affaire heeft met haar ex. We waren een weekend weg en op de laatste avond heeft ze het opgebiecht.” Maar dat opbiechten ging niet zomaar. “We hebben urenlang gepraat en toen kwam het er pas uit. Ik ben enorm boos geworden en heb meerdere keren duidelijk gemaakt hoeveel pijn het me doet.”

Het recht om er te wonen

Mark en Jacky wonen al samen. “Ik wil natuurlijk niet samen zijn met iemand die geen respect voor me heeft, dus heb ik meteen gevraagd of ze wilde verhuizen”, schrijft Mark. “Het leek er eerst op dat ze dat meteen zou doen, maar ze is er nog steeds. Ze zegt nu namelijk ‘dat ze het recht heeft om er nog te wonen’ en dat we nog minstens een aantal maanden met elkaar opgescheept zitten.”

Zo snel mogelijk verhuizen

Mark vindt dat niet oké. “Zij is degene die ervoor heeft gekozen om vreemd te gaan. Ze wist wat de consequenties zouden zijn als ik erachter zou komen. Ik ben zelf niet van plan om te verhuizen, omdat ik degene ben die het appartement destijds voor ons gevonden heeft. Jacky heeft er altijd alleen maar over gezeurd. Inmiddels weet ik echter niet meer wat ik moet doen. Hoe zorg ik ervoor dat ze zo snel mogelijk weggaat?” Wat zou jij tegen Mark zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam BealsWheels.

Lees ook: ‘Ik wil mijn vriend verlaten, ondanks dat zijn moeder op sterven ligt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Nik Shuliahin