‘Mijn vriendin praat niet meer met me tot ik haar ten huwelijk vraag’

stelLars krijgt een trouwultimatum van zijn vriendin

Lars* en zijn vriendin Jenna hebben vijf jaar een relatie. Een periode waarin het stel vele pieken en dalen heeft gekend. Toch bleek de liefde altijd sterker dan de problemen, maar nu heeft Jenna Lars een ultimatum gesteld waar hij zich moeilijk overheen kan zetten. 

Problemen en liefde

“Mijn vriendin en ik zijn iets langer dan vijf jaar samen en in die periode hebben we heel veel problemen gehad. Ik zal er nu niet te veel over uitweiden, want we zijn altijd bij elkaar gebleven omdat er ook veel liefde tussen ons is”, begint de 26-jarige Lars zijn verhaal op het forum Reddit. 

Huwelijk in de toekomst

“We hebben al lang geleden besproken dat we een huwelijk allebei wel zien zitten, maar waren het erover eens dat we ons voorlopig nog niet zouden verloven. In ieder geval niet totdat we allebei onze opleiding hadden afgerond.” Lars en Jenna hebben allebei een conservatieve achtergrond. Om te kunnen trouwen zouden ze de goedkeuring van hun ouders moeten vragen en het stel was nog niet klaar om hen bij de relatie te betrekken. 

Trouwen of einde relatie

Twee maanden geleden kreeg de afspraak na een heftige ruzie ineens toch een donker tintje. “Toen we allebei een beetje gekalmeerd waren, kreeg Jenna ineens het idee dat er voor het einde van de zomer duidelijkheid moest komen over de bruiloft. Zou dat niet gebeuren, dan zou ze bij me weggaan.” Lars reageerde verbaasd op dit ultimatum en voelde zich er niet prettig bij. Toch was hij in staat het vanuit haar perspectief te bekijken, waarna hij instemde met het idee. 

Meer tijd nodig

“Ik zei dat ik met mijn ouders zou praten, maar dat ze me wel wat meer tijd moest geven. Ze stemde toe, maar zou in de tussentijd niet met me afspreken of met me praten.” Lars geeft aan dat hij dit in de eerste instantie prima vond, maar als snel begon het te voelen als een soort straf. “Ik heb haar nu al drie maanden niet gezien en we hebben in die tijd misschien zeven of acht goede gesprekken gehad. Ik heb zelfs gevraagd of we elkaar in ieder geval een keer per maand konden zien, maar dat vond ze niet goed.” 

Geblokkeerd op social media

Toen Jenna ook niet meer reageerde op belletjes en berichtjes van Lars, was voor hem de maat vol. “Ik heb haar een berichtje gestuurd om aan te geven dat ik klaar ben met dit kat-en-muis-spel en heb voorgesteld om samen een oplossing te vinden voor het probleem. Haar reactie? Ze heeft me op alle social media-kanalen ontvolgd. Ik weet nu gewoon echt niet meer wat ik moet doen of denken en zou graag advies krijgen.”

Welk advies zou jij Lars geven? Laat een reactie achter onder het artikel op onze Facebookpagina. 

*Lars en Jenna zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowawayRA10293

Lees ook: Man over de zwangerschap van zijn vrouw: ‘Ik wil dat ze een abortus ondergaat’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash