‘Mijn vriendin wil alleen bij haar thuis afspreken’

afspreken

‘Alleen omdat ze haar hond niet alleen wil laten’

Sander* en Dionne hebben negen maanden een relatie, maar de laatste tijd hebben ze steeds vaker ruzie. Hoewel Sander een prachtig appartement heeft, valt het hem op dat ze eigenlijk alleen maar bij Dionne afspreken. Op Reddit vraagt hij om advies.

Afspreken

“Ik ben nu bijna negen maanden met mijn vriendin samen, en het is grotendeels soepel verlopen. We hebben een paar maanden geleden een behoorlijk grote ruzie gehad. De kern ervan was dat ik meer tijd in mijn appartement wilde besteden omdat we allebei huisdieren hebben, en ik vind het niet leuk om de mijne constant alleen achter te laten.”

“Ik heb een kat en Dionne heeft een hond. Ze vertelt me voortdurend dat katten onafhankelijk zijn en honden niet, dus dat ik om die reden naar haar toe zou moeten komen. Ik zou ook graag wat meer tijd voor mezelf hebben. Dionne wil alles samendoen en elke nacht samen doorbrengen. Toen ik tegen haar vertelde dat ik wat meer tijd voor mezelf wil, zei ze dat dat geen optie is en dat we elkaar in ieder geval elke dag moeten zien eten.”

Ruzie

“Sinds de ruzie komt Dionne een keer per week bij mij thuis, maar ze blijft nooit langer dan een uur of twee, terwijl we op de andere avonden samen bij haar thuis rondhangen. Ik heb al een tijdje niet voorgesteld om bij haar te blijven slapen en ga vaak rond tien uur naar huis. Dionne raakte hierdoor van streek en toen ik uitlegde dat ik me zorgen maakte over het achterlaten van mijn kat, zei ze dat ik me aanstelde.”

“Toen vroeg ik aan haar of ze bereid zou zijn om een paar nachten bij mij te blijven en de hond in de avond alleen te laten. Ze zei dat dat geen optie is en ze was ontzettend beledigd. Ik weet niet wat ik met de situatie aan moet. Ben ik hier irrationeel?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam  BlitztheDoggo.

Lees ook: ‘Elise: Mijn zus wil dat haar dochter een abortus ondergaat”

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels