‘Mijn vrouw posts telkens foto’s van haar babybuik en ik haat het’

babybuik

‘Zelfs haar vriendinnen beginnen het een beetje zat te worden’

Timo* zijn vrouw Rebecca is momenteel zwanger van hun eerste kindje. En hoe blij hij ook is met de komst van zijn eerste kleine spruit, begint hij zich steeds meer te ergeren aan Rebecca. Ze deelt namelijk wel een beetje té veel babybuik-foto’s op Instagram. Iets wat Timo helemaal niet nodig vindt. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Babybuik

“We zijn heel blij en trots dat Rebecca in verwachting is van ons eerste kindje”, begint Timo. “Alleen Rebecca slaat er momenteel een beetje in door. Ze post om de haverklap foto’s van haar babybuik op Instagram. Ze is het echt aan het ‘vermarkten'”, vervolgt hij. “Bijna elke Instagram-story of Instagram-post bestaat uit het showen van haar buik. Ik begin het echt een beetje zat te raken.”

Foto’s

“Ik ben veel meer aan het werk dan Rebecca”, gaat Timo verder. “Ik vond het daarom dus ook wel fijn om haar Instagram-stories te checken om te zien wat ze aan het doen was. Zo was ik toch nog een beetje op de hoogte.” Maar Timo vindt het nu een beetje saai worden om telkens foto’s van haar babybuik te zien. “Zelfs haar vriendinnen beginnen het een beetje zat te raken. Onlangs postte Rebecca een foto waarop ze lachte waarop een van haar vriendinnen zei: ‘Je ziet er mooi uit, blij dat het niet weer een buikfoto is’.”

Ruzie

Ook Timo was het hier wel mee eens en besloot om met haar te praten. “Ik zei haar dat ik liever zou zien dat ze wat minder foto’s van haar buik zou plaatsen. Iedereen weet namelijk nu wel dat ze zwanger is. Daarnaast heb ik liever dat ze haar alledaagse dingen deelt, in plaats van alleen foto’s van haar buik”, schrijft Timo. “Rebecca vond dit echter niet fijn om te horen en we kregen ruzie. Ze zei dat het haar eigen Instagram-account was, en dat ik maar niet moest kijken als ik het niet leuk vond. Ze is écht boos en praat niet meer met me.”

Timo begrijpt ergens wel dat Rebecca boos is op hem, omdat ze alleen maar trots is op haar zwangerschap. “Ik ben ook hartstikke trots op haar, maar ik wilde haar gewoon laten weten dat ze wat rustiger aan moet doen met haar babybuik foto’s. Zo wil ik, als ons kind straks is geboren, ook niet dat ze het gezicht van ons kindje overal post. Maar dat is een gesprek voor later. Ik wil het nu goedmaken met haar, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen omdat ik wel achter mijn mening sta.” Wat zou jij Timo adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Throwawaymyname872.

Lees ook: ‘Mijn beste vriend denkt dat we een relatie hebben terwijl dat niet zo is’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: iStock