Moeder twijfelt: ‘Moet ik wel naar de bruiloft van mijn zoon gaan?’

bruiloft zoon

Haar andere kinderen zijn namelijk niet uitgenodigd voor de grote dag

Een lastige beslissing voor Elma*. Haar zoon stapt binnenkort in het huwelijksbootje, maar hij heeft zijn broers en zussen niet uitgenodigd. Elma vraagt zich af of ze uit respect voor haar andere kinderen beter ook niet kan gaan.

Niet doorvertellen

“Mijn man en ik zijn beiden uitgenodigd voor de bruiloft van onze zoon”, begint Elma haar verhaal op het forum Reddit. “Maar onze vier andere kinderen – zijn broers en zussen – zijn dat niet. De bruidegom wil hen ook niet vertellen dat hij gaat trouwen tot na de bruiloft.” Vooral dat laatste vindt Elma behoorlijk vervelend. “Omdat hij geen hechte band heeft met zijn broers en zussen en ‘geen drama wil’, wil hij alleen dat wij als ouders komen en dat wij niet aan onze andere kinderen vertellen dat hun broer gaat trouwen.”

Vergeven en vergeten

De verloofde van Elma’s zoon neemt wél al haar familie mee. “Haar grootouders, ouders, broers en zussen zijn allemaal uitgenodigd. Als ouders willen wij natuurlijk ook de grote dag van onze zoon meemaken, maar het voelt wel alsof we dan ook meedoen aan het buitensluiten van onze andere kinderen. Aan de andere kant snap ik mijn zoon ook wel. Zijn broers en zussen hebben zijn relatie vaak bekritiseerd, en ik begrijp dat dat niet allemaal vergeven en vergeten is.”

Moeilijke keuze

“Van mij hoeft mijn zoon de rest van de familie ook niet uit te nodigen als hij dat echt niet wil. Ik snap dat ze niet allemaal op goede voet staan en dat hij hen misschien liever niet bij zijn bruiloft heeft. Maar om te liegen en de bruiloft te verzwijgen voor mijn andere kinderen, dat zie ik helemaal niet zitten. Het voelt oneerlijk. Ik weet niet wat ik moet doen, of we als ouders wel of niet naar de bruiloft moeten gaan. In beide gevallen behandel ik mijn kinderen niet op de juiste manier.” Wat zou jij Elma aanraden? Moet ze wel of niet gaan?

*Elma is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam JaggedDaisy.

Lees ook: Vrouw vertelt openhartig: ‘Mijn verloofde annuleerde onze bruiloft per sms’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Jeremy Wong