Bizar: er is een nieuwe vorm van vreemdgaan en hier herken je het aan

nieuwe vorm van vreemdgaan

Volgens datingexperts is er een nieuwe vorm van vreemdgaan

Je hoopt dat het je nooit overkomt als je zelf in een relatie zit, maar toch komt vreemdgaan in een relatie vaker voor dan je zou denken. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat in maar liefst 74 procent van de relaties iemand een keer is vreemdgegaan. En het cliché dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen kan tegenwoordig ook ontkracht worden: ook vrouwen rijden regelmatig een scheve schaats. 

Nu hebben datingsexperts een nieuwe vorm van vreemdgaan ontdekt.

Datingexperts

Een misstap in je relatie begaan, zónder dat de partner dit weet zien we als vreemdgaan. Datingexperts zeggen nu dat tegenwoordig het fenomeen ‘micro-cheating’ steeds vaker voorkomt. Bij deze nieuwe vorm van vreemdgaan lijken de acties misschien minder heftig, maar leidt een relatie er even slecht onder als de ‘ouderwetse’ manier van vreemdgaan. Micro-cheating bestaat uit ‘kleine acties die laten zien dat iemand zich emotioneel of fysiek aangetrokken voelt tot iemand buiten zijn of haar relatie’.

Geheim contact

Een duidelijke vorm van micro-cheating kunnen onder andere zijn; iemand de hele tijd in de gaten houden op social media of uitgebreide WhatsApp-gesprekken met iemand voeren. Met name als je dingen deelt met hem of haar die je niet met je vaste partner zou delen. Hoe onschuldig dit misschien mag lijken, volgens de experts kan dit uitgroeien tot een groot probleem als je partner dit contact geheim wil houden. Vang jij bepaalde signalen op dat je partner aan micro-cheating doet? Zorg eerst dat je een open gesprek met je partner aangaat.

Lees ook: Onderzoek: vrouwen die vreemdgaan hebben dít kenmerk gemeen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: pxhere