Onderzoek: mannen met dit kenmerk gaan eerder vreemd

vreemdgaan

Zou jouw partner ooit vreemdgaan?

Een partner die een scheve schaats rijdt, kan je wereld behoorlijk op z’n kop zetten. Het is helaas niet iets wat je van te voren kunt voorspellen. Of toch wel? Onderzoekers beweren dat mannen met deze eigenschap eerder vreemd zullen gaan dan mannen die dit trekje niet vertonen.

Het onderzoek werd gehouden door Archives of Sexual Behaviour.

Gezichtstrekje
Aangezien we ons wel een beetje verbazen over het feit dat er mensen zijn die betaald worden om dit soort onderzoek verrichten, hebben we besloten om dit onderzoek met een korreltje zout te nemen. Dus… terug naar die eigenschap. Uit het onderzoek blijkt dat mannen die een boven gemiddeld breed gezicht hebben, eerder vreemdgaan.

Verklaring
Volgens de onderzoekers voorspelt deze verhoudingen dat iemand een hoge seksdrive heeft en dat iemand bewust vreemd zal gaan. Het klinkt een beetje bizar. Dus hoe komen de onderzoekers tot deze conclusie?

Onderzoek
Het onderzoek bestond uit twee verschillende experimenten. Bij het eerste experiment vulden 146 heteroseksuele studenten, zowel man als vrouw, een enquete in over hun seksdrive. Bij het tweede experiment werd de breedte van het gezicht van 314 mannen en vrouwen bestudeerd. Daarna moesten de proefpersonen ook vragen beantwoorden over hun seksleven en over de mate waarin zijn monogaam waren. Hieruit bleek dat de mannen wiens gezicht breder was, vaker vreemdgingen dan mannen die dit niet hadden.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay