Deze 3 zaken hebben alle ongelukkig getrouwde stellen gemeen

Maar ze zijn niet onoverkoombaar

Verliefde stellen hebben een ding gemeen: ze zijn gek op hun wederhelft. Iedereen in die situatie hoopt dat die liefde eeuwig is en dat er sprake is van samen oud worden. Maar helaas is dat niet voor iedereen het geval. Sommige mensen zitten in een ongelukkig huwelijk, zonder dat ze dat soms zelf echt doorhebben. Natuurlijk is elke situatie uniek, maar deze drie dingen hebben ongelukkig getrouwde stellen vaak wel gemeen.

Je zegt dat je je partner hebt vergeven, maar doet dat niet echt

Vergeven en vergeten zit er niet voor iedereen in. Toegegeven, het kan ook lastig zijn. Oude koeien uit de sloot halen wanneer jij en je partner een klein akkefietje hebben, kan alleen maar voor grotere explosies zorgen. Zaken wegstoppen, zonder ze echt te verwerken is slecht voor jezelf, voor je partner en voor jullie relatie. Je blijft hierdoor een wrok koesteren en met je partner ruziën. Probeer in plaats daarvoor open te zijn tegen je partner. Spreek uit wat je dwars zit en praat jullie problemen uit. Ben jij juist degene die iets verkeerd heeft gedaan? Erken je fout dan, verontschuldig je en laat aan je lief blijken dat dit niet nog een keer gaat gebeuren. En als jullie communiceren lastig vinden, is het helemaal geen schande als er een relatietherapeut aan te pas komt. 

Er wordt geen ‘dank je’ en ‘alsjeblieft’ meer gezegd

Waardering kan een wereld van verschil maken. Ook als jij en je man of vrouw al jaren met elkaar getrouwd zijn, wordt het erg gewaardeerd als je nog altijd ‘dank je’ zegt voor die kop koffie die je partner je komt brengen. Als je dit niet doet, kan dat juist worden gezien als een gebrek aan waardering. Dit euvel is gelukkig heel makkelijk op te lossen. Erken wat je partner voor je doet en bedank diegene er ook voor, hoe ‘gewoon’ het ook is dat hij of zij dit voor je doet. 

Je relatiegebruiken hebben geen prioriteit meer

Een keer met een vriendin buiten de deur eten is heerlijk, maar als jij altijd samen met je partner eet, is het belangrijk dat je dit niet te vaak afzegt. Blijf ‘jullie gebruiken’ prioriteit geven. Gebeurt dit niet? Dan kan de ander het gevoel krijgen dat hij of zij voor lief wordt genomen. 

Lees ook: Relaties onder druk door corona: meer ergernissen en ingehouden frustraties

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Charlie Foster