Op deze dag gaan de meeste stellen uit elkaar

Als je relatie goed zit, heb je niets te vrezen

Valentijnsdag is een van de meest romantische dagen van het jaar. Het lijkt erop dat er ook een minst romantische dag bestaat. Zo is er een dag in het jaar waarop de meeste mensen het uitmaken met hun partner…

Het is vlak voor Valentijnsdag.

Feestmaand

Er zijn meerdere momenten in het jaar waarop stellen relatief gezien vaker uit elkaar gaan dan in andere maanden. Zo gaan stellen regelmatig in de maand november uit elkaar. Dit heeft alles te maken met de naderende feestmaand. Ook in de maand januari geven stellen regelmatig de brui aan hun relatie. Maar er is ook een dag waarop stellen het vaakst uit elkaar gaan.

Vlak voor Valentijnsdag

Op Valentijnsdag wil je het liefst tijd besteden met je lief. Sommige stellen komen voor die tijd echter tot het besef dat ze Valentijnsdag niet door willen brengen met hun partner en verbreken daarom de relatie. Eerder was 13 februari de populairste dag om het uit te maken, maar de datum is verschoven. Zo blijkt uit nieuw onderzoek dat 7 februari de populairste dag is om het uit te maken, zo weet Marie Claire.

Break-up

Stellen worden voor Valentijnsdag als het ware ‘gedwongen’ om over hun relatie na te denken. Het magazine meldt dat er een onderzoek werd opgesteld om hier meer over te weten te komen. 30 procent van de ondervraagden (1500 participanten) gaf aan dat ze hun ex een week voor Valentijnsdag de bons gaven.

Reden

De reden is nog hetzelfde. Zo gaf 80 procent aan dat ze zich schuldig voelden om de meest romantische dag door te brengen met hun partner als ze niet meer van diegene hielden. Ook deelde 57 procent van de participanten dat ze vreesden voor een huwelijksaanzoek. Ze waren bang om een aanzoek te ontvangen of voelden zich onder druk gezet, dit was dan ook de reden waarom ze de handdoek in de ring gooiden.

Lees ook: Dit gerecht maakt Kate Middleton thuis het liefst klaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels