Opgebiecht: ‘Mijn vrouw had een affaire vlak voor onze bruiloft’

vrouw affaire

Na een jarenlang gelukkig huwelijk komen de geheimen aan het licht

Daan* (37) heeft een gelukkig huwelijk, totdat zijn vrouw opbiecht dat ze jaren geleden vreemd is gegaan en een abortus heeft ondergaan. “Ik hou nog steeds heel veel van haar, maar kan haar niet meer in de ogen kijken.”

Gelukkig getrouwd

De onthulling van zijn vrouw komt voor Daan als een donderslag bij heldere hemel, zo laat de 37-jarige weten op het forum Reddit. “Mijn vrouw Ella en ik zijn al 10 jaar samen, waarvan 6 jaar getrouwd. We hebben een tweeling van 3 jaar oud. We hebben echt een gelukkig huwelijk.”

Bedrogen neef

“Laatst kwamen Ella’s broers en zussen bij ons op bezoek. Het was heel gezellig en we hebben veel bijgepraat. Op een gegeven moment landde het gesprek op een neef van broers en zussen, die bedrogen was door zijn vrouw. Hij leed daar erg onder en we hadden allemaal veel medelijden met hem. Tijdens het gesprek merkte ik dat mijn vrouw steeds afgeleid was. Ze mengde zich niet in de conversatie en was voortdurend bezig met iets anders: iets te drinken halen, naar de wc gaan, even bij de kinderen kijken…”

Opgebiecht

“Haar gedrag viel me op”, vertelt Daan. “Nadat mijn zwagers en schoonzussen vertrokken waren, confronteerde ik Ella daarmee. Toen zei ze dat ik even moest gaan zitten en dat er iets was wat ze me moest vertellen. Iets pijnlijks.” Ella vertelt dat ze kort voor onze bruiloft een affaire met haar baas heeft gehad. Daan was destijds op een lange zakenreis en kort voor zijn vertrek hadden Ella en Daan nog ruzie gemaakt. “Blijkbaar kwam Ella’s baas voor haar precies op het goede moment. Hij steunde haar toen onze verloving even moeilijk was.” Die steun liep uit op een wekenlange affaire.

Zwanger

Ella’s baas was 20 jaar ouder dan zij, getrouwd en vader van drie kinderen. Wat voor Ella echter het einde van de affaire betekende, was dat ze ontdekte dat haar baas nog meer minnaressen had. “Toen besefte ze dat die man gewoon een player was. Ze schaamde zich en nam het zichzelf erg kwalijk. Kort na het einde van de affaire kwam Ella erachter dat ze zwanger was. Terwijl ik nog op reis was, onderging ze een abortus. Ze wist dat ik haar zou verlaten als ik zou ontdekken wie de vader was.”

Schuldgevoel

“Nog voordat ze klaar was met haar verhaal waren we beiden in tranen. Van binnen kookte ik juist van woede. Ella zwoer dat ze tijdens ons huwelijk nooit vreemd is gegaan en dat ze altijd al van plan was om het op te biechten, maar niet wist hoe. Door het gesprek over haar neef kwam al het schuldgevoel terug”, beschrijft Daan.

Alles verliezen

Nu vraagt Daan advies over zijn situatie. “Ik weet niet wat ik moet doen. Ik hou heel veel van mijn vrouw en de afgelopen zes jaar waren we gelukkig getrouwd. Ik wil het niet verliezen. Mijn dochters niet, mijn vrouw niet, mijn huis niet. Maar ik weet niet hoe ik hier overheen moet komen. Het is nu twee dagen nadat Ella het me vertelde en het enige dat me overeind houdt zijn mijn twee dochters. Ik wil sterk voor hen zijn, maar het voelt alsof ik gek word. Alles lijkt nu een leugen. Ik slaap in de auto, ben weer begonnen met roken en vermijd mijn vrouw. Ik kan haar niet eens meer in de ogen kijken. Elk advies is welkom.”

*Daan en Ella zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam Throwra_biggang.

Lees ook: ‘Mijn man verliet me toen ik zwanger was, nu vraagt hij om een tweede kans’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash