Vrouw vertelt openhartig: ‘Mijn verloofde annuleerde onze bruiloft per sms’

partner social media

Toch geeft ze haar partner nog een tweede kans

Daten in de tijd van appjes en social media – de 36-jarige Kimberly* weet er alles van. Haar jarenlange knipperlichtrelatie loopt tweemaal stuk per telefoon. Een keer per sms, en de tweede keer door een reactie op social media. “Het duurde lang voordat mijn vertrouwen weer terug was.”

Jarenlange knipperlichtrelatie

Op het forum Reddit deelt Kimberly haar verhaal: “Mijn vriend en ik hebben al acht jaar lang een knipperlichtrelatie. Zowel de beste als de slechtste jaren van mijn leven hebben we samen doorgebracht. De laatste paar jaar is mijn vriend ontrouw geweest. Ook heeft hij onze bruiloft geannuleerd per sms, terwijl ik op mijn werk was. Het heeft lang geduurd voordat mijn vertrouwen weer terug was en ik heb er nog steeds moeite mee.”

Nieuwe kans

Ondanks de bruut geannuleerde bruiloft, geeft Kimberly haar vriend Mark nog een kans. “Hij wilde weer bij me intrekken om te laten zien dat hij wel een goede partner kan zijn. Eerst twijfelde ik daarover, maar hij maakte een lange lijst met alles wat nu voor hem veranderd is, en hij zei overtuigd te zijn dat ik ‘de allerbeste partner’ voor hem ben.” Kimberly en Mark blazen hun relatie nieuw leven in en gaan weer samenwonen.

Samen verhuizen

Al bij de verhuizing naar hun nieuwe optrekje blijkt dat het nog niet helemaal botert tussen de twee. “Het was moeilijk om in dezelfde kamer te zijn als Mark. Hij maakte opmerkingen over mijn verhuisdozen (‘te klein’) en over de manier waarop ik de keuken inricht. Ook vond hij mijn idee om een nieuwe bank te kopen ‘onnozele geldverspilling’. Ik had me er zo op verheugd om samen alles in te richten.”

Social media

Mark merkt ook wel op dat niet alles goed gaat tussen hun twee en stelt voor om in relatietherapie te gaan. “Tijdens de therapie vertelde ik dat ik te weinig intimiteit voel. Mark wees erop dat ik hem niet genoeg erkenning geef. Hij zei dat zijn vrienden hem tenminste aanmoedigen met reacties op social media. Ik begon daarom ook bemoedigend te reageren op zijn berichten op Instagram en social media in het algemeen.”

Verhuisplannen

“Ik keek steeds meer op zijn social media om erachter te komen hoe ik een betere partner kan zijn. Op die manier kwam ik erachter dat Mark heel veel reageerde op de berichten van een vrouw op Instagram. Ik trok me er eerst niet zoveel van aan, maar toen zag ik plotseling een comment op het account van deze vrouw waarin Mark vertelt dat hij volgend jaar naar de kust gaat verhuizen. Het klonk allemaal erg definitief. Mij had hij nooit over deze verhuisplannen verteld.”

Confrontatie

“Ik confronteerde Mark hiermee. Daarop antwoordde hij dat ik ‘toch al bijna bij hem weg was’. Ik was woedend en maakte het uit met hem. Toch voel ik me hier slecht over. Was het niet te overdreven van mij om het uit te maken vanwege een reactie op social media?” Lezers op het forum steunen Kimberly volop. “Soms weet je in een relatie niet meer goed wat normaal is, maar dit moet je niet van hem pikken.” Anderen vinden dat Kimberly al genoeg heeft geprobeerd om de relatie nog te redden: “Hij is vreemdgegaan en heeft jullie bruiloft met een sms’je afgelast. Toch heb je hem nog een kans gegeven en nu denkt hij blijkbaar dat hij alles kan maken.” Vind jij ook dat Kimberly er goed aan heeft gedaan om er nu een punt achter te zetten?

*Kimberly en mark zijn niet de echte namen van dit stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam LonelyTrick6583.

Lees ook: Jonge vrouw vertelt: ‘Mijn moeder vindt het zelfzuchtig dat ik geen kinderen wil

Bron: Reddit | Beeld: Pexels