7 tekenen dat jij en je partner voor elkaar zijn gemaakt

partner
Hebben jij en je partner een goede relatie?

Of je relatie goedzit, weten jij en je partner het best. Je voelt je comfortabel bij elkaar en bent gelukkig. Tja, dat verliefde gevoel is er na een paar maanden of jaren echt wel vanaf. Maar, als je je prettig bij elkaar voelt, leuke dingen doet en gelukkig met elkaar bent zit het nog wel goed! Als je deze zeven punten kunt afvingen, weet je zeker dat jullie een sterke relatie hebben.

Hoeveel vink jij af?

1. Jullie zijn het eens

Natuurlijk komt in iedere relatie weleens een meningsverschil voor, dat is logisch. Maar, jullie zijn het eens over de ‘grote’ dingen in het leven, zoals religie, politiek en normen en waarden. Dit is erg belangrijk voor een gelijke relatie, want dit zijn juist de punten waar je later op zult stuiten. En ook al ben je nog jong, het is altijd handig om op één lijn te zitten qua kinderwens.

2. Eerlijke verdeling

In een goede relatie horen jij en je partner gelijk te zijn. Zo vindt er een eerlijke verdeling plaats in het huishouden en spreken jullie duidelijk af wie wat doet. Als de een meer uren werkt, doet de ander meer thuis, etcetera. Heb jij je net uren uitgesloofd voor een lekkere maaltijd? Dan doet hij zonder te morren de afwas. Je weet ook van elkaar welke taken je niet erg vindt om te doen en waar je een hekel aan hebt.

3. Samen staan jullie sterk

Jij voelt je bij je partner helemaal top, want hij of zij haalt echt het allerbeste uit je. Jullie zijn dus de beste versie van jezelf bij elkaar en versterken elkaar. Een relatie gaat bergafwaarts als je dingen zegt en doet waarin je jezelf niet herkent.

4. Je kunt jezelf zijn

Bij elkaar kunnen jullie volledig jezelf zijn. Samen zingen jullie mee met alle guilty pleasures en hoewel hij in de kroeg stijfjes met zijn biertje in zijn hand staat, laat hij bij jou thuis zijn beste dansmoves zien. Ook kunnen jullie hele zondagen ongeneerd in jullie oudste pyjama zitten en ziet hij jou vaker zonder make-up dan met.

5. Jullie zijn het allerleukste stel

Wanneer je een foto van een ander koppel voorbij ziet komen op sociale media denk je, leuk, maar wij zijn veel leuker! Jouw relatie is toch de beste die er is? Jullie zijn gewoon perfect voor elkaar!

6. Je doet jezelf nooit beter voor

Natuurlijk ziet je partner je graag in een mooi jurkje met een beetje make-up, gestijlde haren en parfum. Maar hij ziet jou toch net zo lief in je huispak met ongekamde haren? Ook hij doet niet stoer bij jou. Tegenover zijn vrienden zou hij dit nooit toegeven, maar bij jou geniet hij gewoon mee van alle vrouwenseries.

7. Jullie laten elkaar je gang gaan

Misschien heeft hij wel een hobby waar jij niks mee hebt, zoals uren achter elkaar gamen of modeltreintjes verzamelen. Ach, denk jij, als hij daar gelukkig van wordt! Andersom geldt hetzelfde, hij houdt zijn mond dicht als je het zoveelste zwarte jurkje koopt of wéér de sportles afzegt omdat het een beetje regent. Jullie kunnen elkaar je ding laten doen en dat is goed!

Lees ook: Deze gewoonte tijdens het televisiekijken kan je relatie verpesten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash