8 redenen waarom een ‘perfecte’ relatie toch eindigt

Perfecte relatie? Voorkom dat je in deze valkuilen stapt

Als 16-jarige denk je voor altijd samen te blijven met je eerste vriendje. Je oudere, volwassenere zelf weet echter dat niet alle relaties stand houden. Je gaat een relatie natuurlijk niet aan met het idee dat het ook weer eindigt, maar zelfs de relaties die zo perfect lijken kunnen eindigen. Wij zetten de 8 meest voorkomende redenen op een rijtje.

Deskundigen buigen zich over de kwestie. Dit zijn volgens hen de redenen dat een goede relatie toch strandt:

Gebrek aan communicatie

“Het gevoel dat je relatie perfect is, kan juist komen door een gebrek aan communicatie”, stelt psycholoog Kelsey M. Latimer aan Bustle. “Als je wel communiceert, is de kans groot dat jullie het oneens zijn met elkaar en dat jullie je realiseren dat jullie relatie níet perfect is.”

Uit elkaar groeien

Iedereen maakt veranderingen door in zijn of haar leven. Voor jou en je partner gaat die regel ook gewoon op. “Met de tijd kunnen waarden en doelen veranderen en dit kan ervoor zorgen dat stellen uit elkaar groeien”, verklaart relatiespecialist Jen Elmquist. “Het kan ook gebeuren dat een partner opeens heel andere prioriteiten heeft en dat de relatie die niet kan bijbenen.”

De een focust zich op een oppervlakkige connectie en de ander op een diepe(re) connectie

Als je elkaar leuk vindt, heb je snel het gevoel dat jullie op bepaalde vlakken met elkaar verbonden zijn. Maar soms blijkt later dat deze verbintenis uitblijft op belangrijkere vlakken, zoals religie of normen en waarden. “Sommige stellen lijken perfect bij elkaar te passen, omdat ze dezelfde achtergrond hebben en dezelfde doelen in het leven”, stelt relatie- en familietherapeut Jill Whitney. “Het kan heel handig zijn als deze verbintenissen er zijn, maar het is niet genoeg. Zelfs deze stellen kunnen erachter komen dat belangrijkere verbintenissen er niet zijn, zoals de interesse in dezelfde activiteiten, dezelfde humor of dezelfde behoefte aan intimiteit.”

Lees meer redenen op de volgende pagina.

Pagina 1/2