Puberprobleem: ‘Ik weiger met mijn vader te praten vanwege zijn verloving’

verloving vader

Deze tiener heeft een duidelijke mening over haar vaders verloving

De zeventienjarige Michelle* heeft gescheiden ouders. Haar vader heeft nu zijn vriendin Rosa ten huwelijk gevraagd, en Michelle is op z’n zachtst gezegd niet blij met de verloving van haar vader. Wat vind jij: een terechte reactie van een teleurgesteld kind, of een puberale driftbui?

Verloving vader

Michelle (17) en haar zusje Lianne (13) hebben gescheiden ouders. Ze laat op Reddit weten dat het huwelijk kapot is gelopen nadat haar moeder is vreemdgegaan. “Maar”, schrijft ze, “mijn vader was altijd weg voor werk en had nooit aandacht voor haar, dus het was niet echt haar schuld.” Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is Michelles vader, Dirk, weer helemaal gelukkig met zijn vriendin Rosa. Zo gelukkig zelfs, dat hij haar na een relatie van drie jaar ten huwelijk heeft gevraagd. “Ik heb geen problemen met Rosa, maar wel met mijn vader”, schrijft Michelle. “Hij heeft niet vooraf met mij, mijn zusje of mijn moeder gepraat over een verloving. Ik heb hem verteld dat hij dat eerst met ons had moeten bespreken om te peilen hoe wij erover denken”, schrijft de tiener op Reddit.

Dramatisch telefoongesprek

Nu Dirk dat niet heeft gedaan, is er stront aan de knikker. “Hij belde ons op na het aanzoek, en ik begon te huilen en schreeuwen dat het niet eerlijk was. Hij zet ons niet op de eerste plaats en hij had niet het recht zich te verloven zonder te checken of wij het ermee eens waren”, laat Michelle weten. Maar die opmerking valt helemaal verkeerd bij Dirk. “Hij snauwde dat hij niet onze toestemming nodig had om gelukkig te zijn, en dat mijn moeder gestoord is als ze denkt dat hij haar opheldering verschuldigd is zolang hij goed voor ons zorgt.” Die opmerking hoort Michelles moeder ook via de speaker van de telefoon, en uiteindelijk ontaardt het hele gesprek in een grote schreeuwpartij. “Toen mijn moeder ophing, heeft ze mijn vaders nummer geblokkeerd op haar eigen telefoon en op de telefoons van mij en mijn zusje.”

Familie grijpt in

Inmiddels hebben Lianne en Michelle hierdoor al vier maanden geen contact met hun vader. Maar dat zit de rest van de familie niet lekker. “Ik heb inmiddels tantes, ooms en andere familieleden die ons bellen en berichtjes sturen. Ze zeggen dat we ons niet moeten aanstellen en normaal moeten doen, maar ik heb ze verteld dat als ze het huwelijk van mijn vader steunen dat ik dan zowel hen, als mijn vader nooit meer hoef te spreken.” Oei.  “Het is hun eigen schuld”, sluit Michelle haar relaas af.

Ze twijfelt echter toch een beetje en vraagt daarom op Reddit om advies. Is ze echt zo onredelijk, of had haar vader gewoon toestemming moeten vragen? Wat vind jij?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet het meisje haar verhaal onder de naam Acceptable-Ad-8867.

Lees ook: ‘Ik deed alsof ik flauwviel zodat mijn man onze zwangerschap niet kon aankondigen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, TranStudios Photography & Video