‘De reden waarom ik met mijn vrouw ben getrouwd, blijkt een leugen te zijn’

‘Moet ik hier een punt van maken?’

Olivier* (27) is al jarenlang getrouwd met zijn vrouw Nine (27) en het stel heeft samen twee zoontjes. Hoewel ze altijd dolgelukkig zijn geweest samen, is Olivier onlangs achter een geheim gekomen dat hem toch niet helemaal lekker zit. Hij vraagt dan ook om advies op het platform Reddit.

In het leger

Voor zijn verhaal neemt Olivier ons mee terug naar toen hij Nine ontmoette. “We begonnen met daten toen we 18 waren, vlak nadat ik bij het leger ging. Na 3 maanden daten kreeg ik ineens het nieuws dat ik zou worden uitgezonden naar een nieuwe locatie.” Olivier vond het niet fair om van Nine te verwachten dat ze met de relatie door wilde gaan, dus gaf hij haar de mogelijkheid om ermee te stoppen. “Maar zij wilde mij niet zomaar uit het oog verliezen”, vertelt hij. “Dus we stopten met ‘officieel’ daten, maar bleven wel in contact.”

Green flag

Na een paar maanden kwam Olivier weer terug van zijn missie. En wat bleek? Nine had al die tijd op hem gewacht! “Ik dacht, ze is ondertussen vast verder gaan daten met andere mannen. Maar toen ik terugkwam, vertelde ze mij dat ze met niemand anders had gedate of afgesproken terwijl ik weg was,” aldus Olivier. En dat was voor hem een grote green flag. Zo groot zelfs, dat het voor hem een belangrijke factor speelde toen hij Nine een paar jaar daarna ten huwelijk vroeg.

Berichtjes

“Inmiddels zijn we jaren verder, en hebben we twee lieve kinderen samen”, vervolgt de man zijn verhaal. “Onlangs besloten we om onze peuter een tablet te geven om af en toe filmpjes op te kijken. Gelukkig hadden we Nines oude iPad nog liggen, die al jaren niet gebruikt werd.”

Dat klonk natuurlijk als een leuk idee, totdat hun oudste zoon de iPad stiekem wist te bemachtigen. “Vraag me niet hoe, maar hij wist de FaceTime functie te ontdekken. Binnen no-time had hij een heel aantal familieleden en oude vrienden van Nine opgebeld. Toen ik hem hoorde praten met vreemde mensen, rende ik de kamer in en hing snel op.” Olivier ging de lijst met gebelde mensen langs, en zag toen ineens dat er achter een aantal namen hartjes emoji’s stonden. Dat maakte hem nieuwsgierig. “Ik weet dat het slecht is”, geeft hij toe, “maar ik opende hun berichten. En daar vond ik een aantal berichtjes van seksuele aard, die geschreven waren rond de tijd dat ik uitgezonden was.”

Berichtjes

Wat bleek dus? Nine had gelogen over het feit dat ze tijdens zijn vertrek met niemand anders was geweest. “Dit doet gewoon pijn, zeker nu ik die berichten gelezen heb”, zegt Olivier. “Moet ik hier überhaupt tegen haar over beginnen? Het is al zo lang geleden, en we waren nog niet eens officieel aan het daten. Toch was het feit dat ze ‘op mij gewacht had’ altijd zo bijzonder voor mij.”

Wat vind jij, kan Olivier dit gesprek beter wel of niet aangaan?

*Olivier is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de username Electronic-Test-9836.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock