Short king spring: een relatie met een kleinere man is blijkbaar enorm hip

kleinere man

Leve de kleine en middelgrote man!

Een lange, gespierde man met brede schouders: dat is toch het ideale plaatje voor veel vrouwen? Think again. Tegenwoordig maakt het niet meer uit of een man kleiner is dan de vrouw, denk bijvoorbeeld aan de relatie tussen Tom Holland en Zendaya en Joe Jonas en Sophie Turner. Sterker nog: een relatie met een kleinere man is blijkbaar enorm hip. Ladies, maak je klaar, want short king spring is aangebroken. 

Lange mannen

Vraag je een willekeurige vrouw naar haar ideale man, dan is vaak een vereiste dat hij in ieder geval langer moet zijn. Het is dan ook niet gek dat veel lange mannen met hun lengte pronken in hun datingprofiel. Met een lengte van 1.85 meter of hoger heb je immers al een streepje voor bij veel dames. Waarom vrouwen veelal op langere mannen vallen? Daar heeft datingcoach Connell Barrett wel een verklaring voor: “Veel vrouwen houden van langere mannen, omdat ze hoogte gelijkstellen aan kracht. Hoe langer de man, des te krachtiger hij zal zijn en haar dus beter kan beschermen.”

Short king spring

Toch lijken de hoogtijdagen van de lange mannen nu voorbij te zijn. Tegenwoordig zien we namelijk veel vaker relaties tussen kleinere mannen en langere vrouwen voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan acteurs Tom Holland en Zendaya uit Spider-Man: No Way Home. Hij is 1.72 meter, terwijl zijn vriendin 1.77 meter is. Ook zanger Joe Jonas en actrice Sophie Turner schelen een paar centimeter – in het voordeel van Sophie. Een relatie met een kleinere man is nog nooit zo populair geweest. Er is zelfs een naam voor deze nieuwe trend: short king spring.

Ja, dit voorjaar is hét seizoen voor alle kleinere mannen oftewel de short kings. De term circuleert al sinds 2018 op het internet, maar werd in het afgelopen jaar echt populair door TikTok. Op het platform werd de hashtag al meer dan 330 miljoen (!) keer bekeken. Ook wordt de term steeds vaker gezocht op Google, met een enorme piek tijdens de Oscars. Wie wandelden daar over de rode blauwe loper? Juist, Joe Jonas en Sophie Turner, maar ook Euphoria-koppel Hunter Schafer en Dominic Fike (die zo’n drie centimeter verschillen).

Grappige filmpjes

Zoals gezegd zijn de short kings op TikTok een regelrechte hit. Zo deelt gebruiker Abbie Herbert regelmatig filmpjes met haar echtgenoot, die – jawel – kleiner is dan haar. Zo deelt ze grappige tips hoe je het beste met je kleinere partner kunt poseren als je zelf een tall queen bent, maar ook hoe je ermee kunt omgaan als mensen opmerkingen maken over jullie lengteverschil.

@abbieherbert

SHARE AND TAG ALL SHORT KINGS AND TALL QUEENS!!! LIKE FOR PART 2 #short #tall #height #heightdifference #couple #husbandwife #couplegoal #relatable #comedy #viral #pose #fyp #4u #surprise #shortking #parents #parentsoftiktok #itsajoke #couplecomedy #tutorial

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Dubbele standaard

Daarnaast ging er een tijdje geleden een trend rond op het platform van vrouwen die mannen (soms hun partners, soms willekeurige mannen) voor de grap ‘short king‘ noemden. Opvallend genoeg voelden veel van de mannen de noodzaak om in de verdediging te schieten en te vermelden dat ze helemaal niet zo ‘klein’ waren. Oeps…

@sadikhansk

everyone in this video is 18+ #viral #fyp

♬ Wii – Mii Channel – Super Guitar Bros

Volgens veel mensen legde dit de dubbele standaard tussen mannen en vrouwen bloot. “Mannen praten soms op de meest afschuwelijke wijze over vrouwen, maar kunnen het niet hebben als ze ‘klein’ worden genoemd”, schrijft iemand op TikTok. Een ander merkt op: “Ik vind het geweldig dat je ze complimenteert door ze short king te noemen, maar dat de mannen alleen maar ‘short’ zien staan.”

Heel boos zouden de mannen echter niet moeten zijn om ‘klein’ genoemd te worden. Uit een studie in The Journal of Sexual Medicine blijkt namelijk dat mannen die kleiner zijn dan 1.75 meter meer seks hebben. Je lengte is dus niets om je voor te schamen.

Lees ook: Een nieuwe liefde? Op deze plekken heb je het meest succes

Fan van dit artikel? Bewaar het op Pinterest!

Bron: HLN, AskMen | Beeld: Unsplash, Carly Rae Hobbins