‘Toen mijn vriend me ten huwelijk vroeg, liep ik zonder een woord te zeggen de kamer uit’

ten huwelijk

De 26-jarige vrouw is niet te spreken over de manier waarop haar vriend een aanzoek deed

Niet alleen dromen we over de perfecte bruiloft, ook het huwelijksaanzoek mag van ons best een bijzonder moment zijn. Jessica* zat vol romantische ideeën over het aanzoek. Als haar vriend op één knie gaat, verlaat ze echter sprakeloos de kamer. Nu vraagt ze zich af of dit wel juist was.

Toekomstplannen

“Mijn vriend en ik zijn beiden 26 en we zijn nu drie jaar samen”, begint Jessica haar verhaal op het forum Reddit. “We hebben het heel vaak over onze toekomstplannen gehad. We willen dezelfde dingen in het leven en zijn het bijna altijd met elkaar eens. Zo bespraken we ook de manier waarop mijn vriend een aanzoek kon doen. Dat wilden we eenvoudig, maar romantisch, bijvoorbeeld in het bos of op de eerste plek waar we samen gewandeld hebben.” Niet alleen de locatie, ook de rest van het aanzoek hadden de twee tot in de puntjes uitgedacht. “Mijn vriend wilde degene zijn die het aanzoek deed, al stond ik er ook voor open om het andersom te doen.”

Moment suprême

“Gisteren kwam ik vermoeid thuis vanuit mijn werk. We kookten samen, keken televisie en op een gegeven moment ging ik een jas nog even ophangen in de hal. Mijn vriend volgde me en deed zijn aanzoek. Tussen de schoenen op de vloer, de keuken en het toilet zat hij op één knie.”

Sprakeloos

Jessica is volledig overrompeld. “Ik kon het niet geloven. Het was zo’n teleurstelling, aangezien we altijd zulke leuke ideeën hadden besproken. Ik voelde me in de steek gelaten en de gedachten raasden door mijn hoofd. Waarschijnlijk heb ik het toen helemaal verkeerd gedaan: ik was sprakeloos en gekwetst. Ik keek naar mijn vriend, knikte en liep zonder een woord te zeggen de hal uit. Vervolgens heb ik op bed liggen huilen.”

Alles wat telt

Jessica’s vriend volgt haar en vraagt wat er aan de hand is. “Daarop vertelde ik hem dat ik het me anders had voorgesteld, maar dat ik wel met hem wilde trouwen. Mijn vriendinnen vinden dat ik ondankbaar ben. Het enige wat telt volgens hen is dat hij me ten huwelijk heeft gevraagd en dat we gaan trouwen.” Veel lezers op het forum zijn het eens met de vriendinnen van Jessica. Toch zijn er ook mensen die Jessica helemaal begrijpen. “Misschien was je reactie niet heel goed, maar het aanzoek al helemaal niet. Hij had ook rekening moeten houden met jouw gevoelens”, reageert iemand. “Als jullie er beiden zo naar toe hadden geleefd, dan was dit inderdaad een tegenvaller.” Vind jij dat Jessica zich aanstelde of kun jij je wel inleven in haar reactie?

*Jessica is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam taproposal12.

Lees ook: ‘Ik wil onze verloving op pauze zetten nu ik de financiële situatie van mijn partner heb ontdekt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash