Tess vertelt: ‘Mijn vriend gaf toe mijn zusje knapper te vinden dan mij’

zusje

‘Dit is iets waar ik al m’n hele leven onzeker over ben’

Tess* krijgt haar hele leven al te horen dat haar zusje knapper is dan zij, iets waar ze enorm onzeker over is. Sinds een aantal jaar heeft ze een hele fijne relatie met Tim, bij wie ze zich wél super zelf verzekerd voelt. Onlangs maakte ook hij echter een aparte opmerking over haar zusje, en dat zit Tess niet lekker. 

Jaloezie

“Ik wil voorop stellen dat ik super veel van mijn zusje houd en dat ik alleen maar wil dat ze gelukkig is”, begint Tess haar verhaal op het platform Reddit. “Maar omdat ik de ‘minder aantrekkelijke’ zus ben, worstel ik sinds onze jeugd met enorm veel onzekerheden.” Tess werd namelijk altijd als ‘schattig’ beschouwd, terwijl haar zusje er al vanaf jonge leeftijd uit zag als een model. “Ze is model en weet elke blik te vangen wanneer ze een ruimte in loopt. Mijn zusje heeft gewoon alles: de perfecte lengte, een prachtig gezicht en een lichaam waar je u tegen zegt”, vertelt Tess. En hoewel ze trots is op haar zusje, voelt ze zich soms ook jaloers.

Jetset leven

Tess’ zusje leidt een buitengewoon opwindend leven. “Ze date met knappe, invloedrijke mannen, krijgt van alles cadeau en leeft simpelweg een luxe leventje”, vervolgt Tess. “Het is een verschil van dag en nacht met mijn leven. Ik heb namelijk gewoon een 9 tot 5 baan, waar ik overigens helemaal content mee ben.” Hoewel Tess op dit moment gelukkig is met haar leven, was dat vroeger dus wel anders. “Ik werd namelijk constant vergeleken met mijn zusje, in elk aspect. Hierdoor is mijn gevoel van eigenwaarde onherstelbaar beschadigd.”

Opmerking

Dat Tess zich tegenwoordig happy voelt, komt mede door haar vriend Tim. “Ik hou van mijn vriend en ik geloof ook zeker dat hij van mij houdt, maar hij maakte laatst een vreemde opmerking die ik maar niet kan vergeten”, gaat ze verder. “We waren uit met een aantal van zijn vrienden die ik voor het eerst ontmoette. Iedereen had gedronken en op een gegeven moment vroegen zijn vrienden mij naar mijn broers en zussen. Voor ik iets kon zeggen riep Tim: ‘Nou, als jullie denken dat Tess knap is, zou je haar zusje eens moeten zien!'”

Vervolgens liet Tess’ vriend haar zusje’s Instagram-account aan zijn vrienden zien. “Iedereen was natuurlijk helemaal onder de indruk”, vertelt Tess. “Eén van zijn vrienden maakte de opmerking dat je bijna niet zag dat we zussen waren. Ik voelde me op dat moment zo klein en vond het verschrikkelijk om te weten dat mijn vriend mijn zusje óók aantrekkelijker vindt dan mij.”

Blijft hangen

Toen Tess en Tim die avond weer alleen waarden kon ze het niet laten om het voorval nog even ter sprake te brengen. “Hij zei gelijk dat hij het niet zo bedoelde en dat hij alleen mij wil”, vertelt ze. Maar inmiddels is het twee maanden geleden dat Tim de opmerking maakte, en denkt Tess er nog steeds met enige regelmaat aan. “Ik ben het gewoon zo zat om voortdurend met haar te worden vergeleken, want ik kan die wedstrijd met geen mogelijkheid winnen.” Tess zou dolgraag haar onzekerheden overwinnen, wat zouden jullie haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam PrudentBusiness215.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock