In thuisquarantaine? Zo houd je het gezellig met je partner thuis

thuisquarantine tips partner

24/7 op elkaar lip zitten werkt niet voor ieder liefdesleven even goed

Ben jij een van de Nederlanders die verplicht thuis moet werken? En geldt dit ook voor je partner? Dan kan het wellicht even wennen zijn om de komende periode zoveel samen te zijn. Het ene koppel slaagt hier met vlag en wimpel in, andere koppels kunnen wel wat nodige tips gebruiken. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan gaan deze tips jullie helpen om het de komende periode gezellig te houden thuis!

Aanslag op je liefdesleven?

Relatiepsycholoog David Blom werpt zijn licht op het onderwerp ‘samen zijn’ tijdens de verplichte thuisquarantaine. Het gaat volgens de relatiepsycholoog namelijk over het feit over de hoeveelheid nabijheid een koppel aan kan. Het ene koppel kan prima dagen samen zijn, terwijl andere koppels juist automatisch afstand van elkaar nemen tijdens de dagelijkse routine. Nu dit tijdelijk niet meer kan is de grote vraag: hoe ga je hier thuis nu het beste mee om?

Aandacht aan elkaar besteden

Kan het samen zijn leiden tot een totale crisis? Volgens Blom niet. “Geloof het of niet, de corona-crisis kan ook een grote kans zijn voor je relatie. Er ontstaat broodnodige ruimte om weer aandacht aan elkaar te schenken. Door alle eisen dat het leven ons stelt, vergeten we vaak om nog échte aandacht aan elkaar te besteden”, legt Blom uit.

Tips tijdens thuisquarantaine

Wil je het onnodige gekibbel voorkomen? Dan hebben we een aantal tips voor jou en je partner om het gezellig te houden thuis:

  • Luister naar elkaar: heb begrip voor elkaar en onthoud dat de situatie tijdelijk is. Door goed te blijven communiceren en te luisteren houd je de sfeer prettig in huis. Maak tijd om met elkaar te praten over hoe jullie beiden de komende periode voor je ziet.
  • Maak compromissen: wil de een wat langer uitslapen, terwijl de ander juist vroeg uit de veren wil om het meest uit een dag te halen? Zorg dan dat jullie hier samen compromissen in sluiten. Probeer daarnaast ieders eigen ruimte te respecteren. Zoeken jullie beiden overdag je eigen werkplek? Maak het dan in de avond gezellig door samen te koken en een filmavond te houden.
  • Altijd blijven lachen: door samen te blijven lachen, blijft de situatie voor beiden luchtig. Weerleg de focus van de dingen die niet meer kunnen op de dingen die juist nu wél kunnen. Ga samen aan de slag in huis, speel ouderwetse bordspelletjes samen of ga samen sporten thuis.
  • Omgang met kinderen: zijn jullie niet de enige twee die aan huis gekluisterd zitten, maar moeten er ook nog een aantal kinderen vermaakt worden gedurende de dag? Ook dit kan druk op jullie relatie leggen. Door een schema op te stellen weten zowel de kinderen als jij en je partner waar jullie iedere dag aan toe zijn. Zo behouden jullie het overzicht en kunnen jullie ook tijd voor elkaar maken.
  • Zorg voor intimiteit: het coronavirus zorgt ervoor dat we afstand nemen van elkaar. Ook in je eigen relatie kan dit voor angst zorgen. Toch gaat het gewone leven door, ook als je niet ziek bent. Bewaar daarom ook de intimiteit in je relatie en houd het spannend.

Lees ook: Leontine Borsato en Ali B schieten Anouk te hulp in verlaten resort Marokko

Bron: Libelle, Grazia | Beeld: Unsplash