5 tips voor een romantisch Valentijnsdiner in eigen huis

romantisch valentijnsdiner

Dit is nog beter dan uit eten in een echt restaurant

Of je het nu wil of niet: Valentijnsdag staat voor de deur. Ben jij dit jaar van plan je eigen huis om te toveren tot een heus restaurant? Dan gaat je partner daar hoe dan ook blij van worden. Wij geven je 5 tips om deze avond extra romantisch te maken. Eerlijk waar: hier kan geen restaurant tegenop. 

1. Stel het ideale menu samen

Jij organiseert dit diner voor je partner, dus het is het perfecte moment om eens na te gaan wat de favoriete gerechten van je lief precies zijn. Wat bestelt hij of zij regelmatig wanneer jullie uit eten gaan? Wat is het favoriete toetje van je partner? Welk drankje mag niet ontbreken? Schaf deze dingen aan en het voorbereiden kan beginnen.

2. Dek de tafel tot in de puntjes

De tafel wordt tijdens dit Valentijnsdiner nét wat specialer gedekt dan normaal. Kies voor een goede bos bloemen, leg een tafelloper op de tafel en dek het servies net zo op als in een restaurant. Kies voor platte- en diepe borden in rustige kleuren, zoals het prachtige iittala servies, en maak de boel af met luxe gouden bestek.

3. Kies voor de juiste muziek

Maak een afspeellijst van jullie favoriete nummers en zet dit stiekem op de achtergrond aan. Je partner zal aangenaam verrast worden wanneer hij of zij de muziek opmerkt. En daar komt nog bij: je huis voelt nóg meer als een echt restaurant wanneer er een romantisch muziekje op de achtergrond speelt.

4. Maak een menukaart

Naast de prachtig gedekte tafel en het lekkere eten, is het extra leuk om je eigen menukaart te maken. Schrijf het voor-, hoofd- en nagerecht netjes onder elkaar en leg de menukaart op het bord. Tip: maak ‘m handgeschreven om de menukaart een echte persoonlijke touch te geven.

5. Kaarsen aan

Het romantische diner is niet geslaagd zonder genoeg kaarsen. Onder het mom ‘beter te veel dan te weinig’ is het extra leuk om het hele huis te versieren met ontzettend veel kaarsjes. Zo voelt je huis als een echt restaurant en belooft het een enorm romantische avond te worden. Succes!

Lees ook: Dit zijn de dertien grootste ergernissen tijdens een date

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels