Nederlanders pinken massaal een traantje weg door Duitse kerstreclame

De kerstcommercial van DocMorris is een ware tranentrekker 

We hoeven de tv maar aan te zetten of we zien de ene na de andere kerstreclame voorbijkomen. Sommigen zijn ietwat irritant, anderen zijn aandoenlijk en dan heb je de reclames van het kaliber: tranen met tuiten huilen. De kerstreclame van onze oosterburen valt overduidelijk in die laatste categorie.

Geen groots kerstspektakel

In Duitsland is de kerstperiode eentje waar ze al sinds november naar uitkijken. Onze oosterburen pakten het altijd groot aan met kerstmarkten, glühwein en gezelligheid. Door het woekerende coronavirus kan dat helaas niet doorgaan, maar de kerstcommercials kunnen gelukkig nog wel uitgezonden worden.

Kerstreclame

Het officieel Nederlandse postorder-apotheekbedrijf DocMorris kwam onlangs met een erg ontroerende Duitse kerstreclame. Ook wij in Nederland kregen lucht van die reclame en eerlijk is eerlijk: de zakdoeken moesten er wel aan te pas komen.

7 miljoen keer bekeken

De kerstcommercial werd twee weken geleden uitgebracht en is nu al meer dan 7 miljoen keer bekeken. Op het YouTubekanaal van Doc Morris liet menigeen al weten geroerd te zijn door de commercial en ook op Twitter lieten Nederlanders weten dat de reclame hen raakte.

Lees ook: Dit is waarom je kerstkaarten beter met de hand kunt schrijven

Bron: YouTube DocMorris | Beeld: Videostill DocMorris