Trouwplannen? Dit zijn 10 redenen om een kleine bruiloft te houden

kleine bruiloft

Hoe groot wordt jouw bruiloft?

Als je tv kijkt of een magazine openslaat, dan word je gebombardeerd met de meest extravagante bruiloften. Glitters, gigantische jurken en meer dan honderd gasten. Maar: een kleine bruiloft kan nét zo leuk zijn. Wij hebben tien redenen voor je op een rijtje gezet waarom je een kleine bruiloft ook kunt overwegen.

Enquête

Uit een enquête van het Britse bedrijf Greene King Inns blijkt dat veel meer Britten tegenwoordig kijken naar een relatief kleine bruiloft. De oorzaak? Corona. Hoewel het virus voor velen heeft gezorgd dat hun plannen in het water vielen, heeft het dus ook een ander effect gehad. “De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we massaal opnieuw onze levens hebben geëvalueerd”, vertelt woordvoerster Liane Hunt. Voor corona zou ongeveer 20 procent van de ondervraagden negentig of meer gasten hebben uitgenodigd. Nu is het gemiddelde een maximum van ongeveer 52 gasten.

Micro-bruiloft

Ook opvallend is dat meer dan de helft van de ondervraagden aangaf zelfs een ‘micro-bruiloft’ te overwegen. Bij deze bruiloft is een absoluut minimum aantal mensen aanwezig – niet meer dan er volgens de wet nodig is voor een geldig huwelijk. Corona blijkt voor sommige aanstaande bruidsparen een goed excuus om hun gastenlijst kort te houden: ongeveer 45 procent van de ondervraagden liet weten dat de pandemie uitkomst bracht als excuus om de boel simpel te houden. De reden dat ze hier een excuus voor nodig hadden, was omdat 47 procent liet weten dat ze bang waren mensen voor het hoofd te stoten als ze geen uitnodiging zouden ontvangen.

Waarom een kleine bruiloft?

Van alle mensen die de enquête hebben ingevuld, waren dit de tien meest genoemde redenen om een bruiloft klein te houden:

  1. Gasten blijven niet in hun eigen groepjes hangen en mixen beter.
  2. Het is goedkoper.
  3. Het is intiemer.
  4. Minder druk bij het geven van speeches.
  5. Minder zorgen over eten verzorgen voor zoveel verschillende wensen of dieetrestricties.
  6. Sneller te plannen.
  7. Meer specifieke playlist.
  8. Meer tijd voor degenen van wie je houdt.
  9. Geen mensen hoeven uitnodigen die je nauwelijks kent of niet mag.
  10. Meer mogelijkheden qua locatie.

En, wat vind jij? Ga jij voor een kleine bruiloft, of wil je toch het liefst een groot feest?

Lees ook: Drama voor de bruiloft: ‘Mijn verloofde ging vreemd tijdens mijn vrijgezellenfeest’

Bron: SWNS Digital | Beeld: Pexels, Jonathan Borba