Vader: ‘Ik adviseerde mijn dochter om de bruiloft met de liefde van haar leven te annuleren’

vader bruiloft

De vader van de aanstaande bruid is geschrokken door de belachelijke eisen die de schoonfamilie stelt

Voor beide kanten van de familie hoort een bruiloft een heugelijke gebeurtenis te zijn. Allen* is echter bang dat het huwelijk van zijn dochter alleen maar ellende op zal leveren na een schokkend gesprek met de familie van zijn aanstaande schoonzoon. De bezorgde vader adviseert zijn dochter om de bruiloft te annuleren. “Ik heb de liefde van haar leven weggenomen, maar ik wil dat ze gelukkig is.”

Met de schoonfamilie

Allens dochter Emma is 27 jaar oud en al jarenlang samen met haar vriend, zo laat de vader weten op het forum Reddit. “Kortgeleden hebben Emma en haar vriend zich verloofd. Mijn dochter heeft me vaak verteld hoeveel ze van haar vriend houdt en dat hij perfect bij haar past. Daar was ik het altijd mee eens. Emma’s vriend is een goede vent, altijd aardig, bescheiden en respectvol. We hebben zijn ouders twee of drie keer ontmoet bij etentjes. Ik vond dat weleens ongemakkelijk, wat ze maakten seksistische opmerkingen richting mijn vrouw. Ze vroegen bijvoorbeeld waarom ze werkte en niet fulltime voor de kinderen zorgde.”

Bruiloft plannen

Emma en haar verloofde begonnen plannen te maken voor hun bruiloft. “Op een dag kwam Emma’s verloofde bij me en zei hij dat zijn ouders met me wilden praten”, vertelt Allen. “Daar wilde ik dan wel mijn dochter bij hebben, maar blijkbaar was dat niet de bedoeling. Ik ging dus een gesprek aan met mijn aanstaande schoonzoon en zijn ouders.” Tijdens dat gesprek deden de schoonouders een bizar voorstel. “Ze vroegen me om een bruidsschat te betalen. Ik was helemaal van slag, wie betaalt er anno 2020 nog een bruidsschat? Maar voor de verloofde en zijn familie leek deze financiële bijdrage noodzakelijk, omdat Emma als ze getrouwd was niet meer zou mogen werken. Voor zover ik wist, was Emma daar zelf helemaal niet van op de hoogte. Ze vroegen me ook om het nog niet aan haar te vertellen.”

Vaders advies

Allen vindt het voorstel van de schoonfamilie belachelijk en wil zijn dochter niet in het duister houden. “Ik vertelde Emma meteen alles uit het gesprek. Ze barstte in tranen uit en zei dat ze geen idee had dat haar vriend zo seksistisch was. Emma vroeg me wat ze kon doen. Ik zei haar dat ze nergens aan vastzat en dat ze haar bruiloft gewoon kon annuleren.” Naar dat advies luistert Emma en ze verbreekt de verloving.

Liefde van hun leven

Dat advies wordt Allen niet in dank afgenomen door de schoonfamilie. “Emma’s verloofde en zijn ouders zijn woedend op me. Ze zeggen dat ik Emma en haar vriend de liefde van hun leven heb ontnomen. Ook Emma’s vriendinnen, die bruidsmeisjes zouden zijn, vinden dat ik de boosdoener ben. Ze zeggen dat Emma en haar vriend een ‘gezond huwelijk’ gehad zouden hebben. Maar het geluk van mijn dochter staat op het spel. Emma heeft nog steeds een gebroken hart en het lukt me niet om haar op te vrolijken. Ik hoop dat ik toch de juiste beslissing heb genomen.” Ben jij het met Allen eens?

*Allen en Emma zijn niet de echte namen van vader en dochter. Op het forum deelt de vader zijn verhaal onder de naam AITAengagement.

Lees ook: Vader vertelt: ‘Ik wil de zorg voor mijn gehandicapte kind niet op me nemen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash