Vader vertelt: ‘Ik stel ‘goede’ mannen voor aan mijn dochter’

mannen

Volgens de man komt zijn dochter zelf alleen met ‘foute’ mannen thuis 

Henri* heeft een volwassen dochter. Je verwacht dan ook dat ze prima haar eigen keuzes kan maken. Volgens haar vader lukt dat op het gebied van mannen in ieder geval niet. Henri besluit daarom het heft in eigen handen te nemen. Maar of zijn dochter daar ook zo blij mee is…

Slechte keuzes

“Mijn dochter is opgegroeid tot een geweldige vrouw”, begint Henri zijn verhaal op het forum Reddit. “Haar enige probleem is dat ze slechte keuzes maakt op het gebied van mannen.” De vader zou graag zien dat zijn dochter eens met een serieus vriendje thuiskwam. “Ik zou haar graag met een vriend zien die volwassen is en een mooie carrière heeft”, vertelt hij.  

Toekomstbeeld

Waar zijn dochter vooral plezier heeft en in het nu leeft, denkt Henri juist aan de toekomst. Wanneer zijn dochter slechte keuzes maakt bij mannen, heeft dat consequenties volgens hem. “Het laatste wat ik wil is dat mijn dochter in de toekomst een alleenstaande moeder wordt, omdat haar droomman toch niet zo’n droomman bleek te zijn”, schrijft hij. 

Goede vrijgezellen

Omdat zijn dochter zelf blijkbaar niet de juiste mannen kan vinden, besluit Henri het heft in eigen handen te nemen. De vader organiseert daarom feestjes bij hen thuis, waarbij hij zijn dochter kennis laat maken met vrijgezelle mannen “die in aanmerking komen” en zijn dochter waardig zijn. Henri benadrukt echter dat dit “niet het primaire doel van de feesten” is. Inmiddels heeft zijn dochter door waar haar vader mee bezig is. “Ze is enorm boos geworden”, vertelt Henri. “Ondanks het feit dat ze toegaf een aantal jongens leuk te vinden die ze via mij heeft ontmoet.”

De vader vraagt zich af of hij moet stoppen met het voorstellen van ‘goede’ mannen aan zijn dochter, zelfs als het een succes blijft te zijn. Wat zou jij tegen Henri willen zeggen?

*Henri is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam u/BrianFromWisco.

Lees ook: Dove vrouw: ‘Mijn moeder is kwaad dat onze bruiloft in gebarentaal is’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels