‘Ik verliet de liefde van mijn leven omdat ik geen kinderen wil, maar nu twijfel ik’

liefde leven

‘Ik weet niet of er nog wel iemand anders gaat komen’

Olivia* heeft onlangs een punt achter de relatie met haar grote liefde gezet. Ze houdt nog steeds veel van hem, maar de twee blijken andere toekomstplannen te hebben. Olivia blijft echter maar twijfelen of ze de juiste keuze heeft gemaakt en vraagt om advies. “Kunnen we nog een middenweg vinden?”

Liefde van haar leven

“Een paar maanden geleden heb ik de relatie met de liefde van mijn leven verbroken. We waren al vijf jaar samen en ik houd nog steeds enorm veel van hem. We raakten het er alleen niet over eens of we een gezin willen stichten”, vertelt Olivia in een open brief op het forum Slate. “Toen we het eerder in onze relatie over kinderen hadden, leek het erop dat we er beide nog niet echt over uit waren. Mijn vriend zei ‘misschien op een dag’, dus ik dacht dat hij er nog niet echt over na had gedacht.”

Andere wegen

“Nu is het duidelijk geworden dat hij heel graag vader wil worden op een dag. Ik heb daarentegen besloten dat ik geen kinderen wil. Iedereen vertelt me dat ik wel van gedachten verander wanneer ik ouder ben, maar ik ben inmiddels 32 en ik heb nog steeds geen rammelende eierstokken. Als de babywens er nu nog niet is, dan komt het toch ook niet meer?” Doordat Olivia en haar vriend beide een heel andere toekomst voor zich zien, besluiten ze hun relatie te beëindigen. Maar de dertiger kan haar grote liefde niet zomaar loslaten.

‘Niemand anders’

Het liefdesverdriet is groot. “Hij is mijn beste vriend en ik hou van hem met heel mijn hart. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat ooit met iemand anders krijg. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Is er een middenweg die ik over het hoofd heb gezien? En waarom komen we er pas zo laat achter dat we een ander idee hebben van de toekomst?” Welk advies zou jij Olivia willen geven?

*Olivia is niet de echte naam van deze vrouw. Haar brief ondertekent ze met ‘No Splitting the Difference’.

Lees ook: Oververmoeide moeder: ‘Ik liet mijn kinderen achter bij mijn man en vertrok’

Bron: Slate | Beeld: Pexels