‘Ik vertelde het geheim van mijn zwager aan mijn zus’

geheim zwager

De man vraagt het af of het goed was om zijn familie in deze situatie voorop te stellen

Martin* heeft een heel hechte band met zijn zus Angie. Het valt hem dan ook zwaar als de man van Angie hem in vertrouwen neemt en een geheim deelt dat hij niet aan zijn zus mag vertellen.

Broer en zus

“Mijn oudere zus Angie en ik zijn onafscheidelijk”, begint Martin zijn verhaal op het forum Reddit. “Als kind speelden we vaak samen, we vertelden elkaar geheimen en als één van ons in de problemen raakte, nam de ander het voor hem of haar op. We deden zelfs elkaars huiswerk en mede dankzij Angie haalde ik een hoog cijfer op mijn wiskunde-examen.” Inmiddels zijn Martin en Angie volwassen, maar hun band is nog altijd hecht. Martin kan het ook goed vinden met zijn zwager, Liam.

Onder ons

“Liam en Angie hebben samen vijf kinderen. Angie werkt en Liam is huisvader. Ik breng hem regelmatig een bezoekje om te helpen. Op een gegeven moment vroeg Liam me tijdens zo’n bezoek of hij me even onder vier ogen kon spreken.”

Groot geheim

Martins zwager blijkt al lange tijd met een geheim rond te lopen. “Liam vertelde me dat hij op mannen viel en dat hij gay bars bezocht. Hij bleef alleen bij Angie vanwege de kinderen, anders zou hij haar al verlaten hebben voor een man. Ik was geschrokken en sprakeloos, maar ik zei hem dat ik dit aan niemand zou doorvertellen. Hij noemde me de beste zwager ooit.”

Toch verteld

Het zit Martin echter niet lekker dat zijn zus hier niets van afweet. “Ik wist dat er een mogelijkheid was dat Liam vreemdging en ik besloot Angie toch te vertellen dat hij homoseksueel is.” Daardoor houdt het huwelijk van Angie en Liam geen stand. “Ze zitten nu in de scheidingsprocedure. Ik heb geprobeerd met Liam te praten, maar hij is woedend dat ik zijn privacy heb geschonden. Angie is me juist dankbaar dat ik niets voor haar verborgen heb gehouden. Toch voel ik me slecht en vraag ik me af of ik wel de juiste keuze heb gemaakt.” Wat vind jij? Had Martin zich stil moeten houden of is het goed dat hij het geheim aan zijn zus heeft verteld?

*Martin is niet de echte naam van deze man. Op het forum vertelt hij zijn verhaal onder de naam throwaway9738362.

Lees ook: Aanstaande vader: ‘Mijn vrouw wil haar zus bij de bevalling in plaats van mij’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Ivan Babydov