Deze vier gewoontes neem je van je wederhelft over

Herken jij je in een van deze punten?

Als je met je partner samenwoont, krijg je een beetje hetzelfde ritme. Jullie eten na het werk waarschijnlijk vaak samen en gaan wellicht samen op (verjaardags)visite naar gemeenschappelijke vrienden. Dat je een beetje hetzelfde ritme krijgt als je partner is niet zo gek, maar wist je dat je ook bepaalde gewoontes van je geliefde kunt overnemen?

Heb jij een trekje van je partner overgenomen?

Jullie spiegelen elkaar

Wist je dat na verloop van tijd jij en je partner elkaars bewegingen kunnen overnemen? Helemaal als je samenwoont en veel tijd met elkaar doorbrengt, zul je elkaar als het ware gaan spiegelen. Daardoor kan het zijn dat jullie in sommige gevallen dezelfde bewegingen maken, zo beweren onderzoekers van de University of Cincinnati.

Jullie eten evenveel

Hoeveel calorieën je op een dag binnen moet krijgen, hangt af van je lengte en lichaamsbeweging. Vrouwen die in een heteroseksuele relatie zitten, kunnen aankomen als ze met haar partner gaat samenwonen, omdat ze geneigd zijn net zoveel te eten als de man. “Mannen zijn simpelweg groter en kunnen daardoor vaak meer eten dan vrouwen om op gewicht te blijven”, vertelt dokter Lisa Young aan Bustle. Omdat het zo gezellig is om samen te eten, neemt de vrouw weleens de gewoonte van de man over en gaat net zoveel eten als hij.

Jullie klinken hetzelfde

Jullie maken niet alleen dezelfde bewegingen, maar de manier waarop jullie praten kan ook veranderen. Joshua Wolf, de schrijver van het boek Powers of Two, verklaart aan Business Insider dat stellen het ritme en de grammatica van hun partner onbewust overnemen, nadat ze veel tijd met elkaar doorbrengen. Daarnaast zullen ook je berichtjes naar elkaar steeds meer op elkaar lijken.

Jullie hebben je eigen taal

Jij en je partner zijn zeker niet de enigen die woorden verzinnen. Psychologen kwamen tot de ontdekking dat stellen bijnamen, grappen en geheime woorden verzinnen om zich nog meer met elkaar te verbinden. Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of Social and Personal Relationships blijkt dat stellen die hun ‘eigen taal’ hebben nog gelukkiger zijn in hun relatie dan mensen die dit niet hebben.

Lees ook: Tim Douwsma openhartig over relatie: ‘Ik ben mijn wilde haren wel kwijt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Popsugar, Bustle | Beeld: Unsplash