Volgens de wetenschap vinden mannen deze vijf dingen aantrekkelijk bij een vrouw

2. De juiste taille-heupverhouding

Of je nou wel of niet dat zandloperfiguur hebt, maakt in principe niks uit als het gaat om je aantrekkelijkheid. Het zegt echter wel wat over de gezondheid en de vruchtbaarheid van een vrouw. “Uit onderzoek blijkt dat de taille-heupverhouding een goede indicatie geeft over de gezondheid van de vrouw. Denk aan de oestrogeenspiegel van een vrouw, het risico op obesitas en de vatbaarheid voor ziektes als diabetes, eierstokkanker en hartaandoeningen”, aldus dit onderzoek.

3. Rood dragen

Rood is de kleur van passie. Geen wonder dat mannen het dan ook aantrekkelijk vinden als een vrouw in deze kleur pronkt. Psychologen van de Universiteit van Rochester deden onderzoek naar hoe knap een vrouw wordt gevonden in een bepaalde kleur. Dit deden ze door foto’s van vrouwen aan mannen te laten zien, die waren omlijst met een rood of wit frame. Vervolgens werd de mannen gevraagd welke vrouw ze het knapst vonden. Daarna kregen ze een foto te zien waarop de vrouwen een rood of blauw kledingstuk aanhadden. Daarna werd hen gevraagd hoeveel geld ze zouden uitgeven als ze met deze vrouw op date zouden gaan. De vrouwen die in een rood frame te zien waren of rood droegen werden veel vaker bestempeld als sexy en aantrekkelijk. Ook zouden de mannen meer geld uitgeven tijdens een date met de vrouwen die rood droegen.

4. Aardig zijn

Je moeder zei het je waarschijnlijk al: aardig zijn, brengt je ver in het leven. Deze regel geldt ook tijdens daten. Dit blijkt uit een onderzoek voor de Society for Personality and Social Psychology. Vrouwen die begripvol en zorgzaam zijn en weten hoe ze moeten inspelen op de behoeftes van mannen, werden door de mannen als een stuk aantrekkelijker beschouwd.

5. Praten met een hogere stem

Uit diverse onderzoeken blijkt dat vrouwen een man met een diepere stem aantrekkelijker vinden. Het tegenovergestelde geldt dan weer voor mannen. Mannen vinden vrouwen met een hogere stem aantrekkelijker. Vrouwen met een hogere stem zouden fitter zijn en vrouwelijker overkomen  – wat dat ook mag betekenen.

Pagina 2/2

Lees ook: Achter deze ene dollar gaat een romantisch liefdesverhaal schuil

Bron: Your Tango, Huffpost, Science Daily, Eurekalert, Psychology Today, UNM | Beeld: Pexels