Zo breng je de vonk terug in je ‘verveelde’ relatie

relatie vonk

Verveling in een relatie is hartstikke normaal

Waar je op het begin alleen maar aandacht voor elkaar hebt, verandert dat al gauw naar samen een serie kijken op de bank. Natuurlijk ben je nog gek op je lover, maar die spanning en sensatie is weg. Logisch. Voor dat je je druk begint te maken of je relatie nog wel ‘leuk genoeg’ is, zijn er een aantal dingen die de vonk in je relatie terugbrengen. En voor je het weet zit je weer dolverliefd naar elkaar te grijnzen. 

Zo breng je die sparkle weer terug!

1. Verrassing

Natuurlijk hoef je geen mega bedragen uit te geven, maar een klein cadeautje kan wonderen doen. Iedereen vindt het leuk om een verrassing te krijgen. Verras je partner met z’n favoriete avondeten, iets wat hij of zij al heel lang wil hebben of stuur onverwachts een kaartje.

2. Leuke dingen doen

Woon je samen? Dan is de kans groot dat je elke avond samen met je lief op de bank ploft. Een serie kijken is leuk, maar kan wel zorgen voor verveling. Om die sleur eruit te halen kies je bijvoorbeeld eens voor een avondje naar de bioscoop of een etentje buiten de deur. Wil je thuis blijven? Bak een taart, doe een bordspel of geef je huis een make-over.

3. Vraag maar raak

Toon interesse! Ook al weet je dat je partner ‘gewoon’ gewerkt heeft: vraag naar het leukste van z’n dag. Vraag hoe je partner geslapen heeft, hoe ‘t met zijn of haar oma gaat of wat hem bezighoudt. Zo blijf je geïnteresseerd in elkaar leven en weet je alles over elkaar.

4. Ruimte

Waarschijnlijk wil je het liefste altijd samen zijn met je partner. Toch is dit helemaal geen goed idee. Je raakt sneller verveeld, gaat je sneller aan elkaar irriteren en hebt elkaar weinig te melden. Spreek allebei af met vrienden en vriendinnen, zodat je elkaar af en toe ook mist. Wedden dat die vonk weer overspringt wanneer je elkaar weer ziet!

5. Respect

Dit klinkt heel logisch, maar respect kan na een lange tijd verdwijnen in een relatie. Ga maar eens na: ruzies in een relatie starten vaak uit minachting of kritiek. Terwijl jullie elkaar in het begin van een relatie heel de wereld gunden. Blijf met elkaar praten en toon respect. Wedden dat die vonk terugkeert!

Lees ook: Deel jij veel foto’s van jou en je partner op Instagram? Pas maar op!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Unsplash