Hulp gevraagd: ‘Ik denk dat mijn vriend liegt over zijn studie geneeskunde’

vriend liegt

Luna twijfelt of haar vriend wel zo eerlijk is over zijn leven

Een leugentje om bestwil moet af en toe kunnen, toch? Maar wat zou je doen als je vermoedt dat je vriend liegt over zijn hele leven? Het overkomt Luna*, en daarom vraagt ze op Reddit om advies.

Prille relatie

Luna en Herman zijn nu vier maanden voorzichtig aan het daten. Alles is dus heel erg pril, maar de twee zijn ontzettend verliefd op elkaar en alles gaat hartstikke goed…tot nu. Luna legt op het forum Reddit uit dat zij en Herman elkaar online ontmoet hebben en nu ook offline een relatie hebben. “Hij vertelde me dat een dokter in opleiding was aan een prestigieuze universiteit”, schrijft ze. “De eerste twee maanden had ik geen reden om hieraan te twijfelen. Ik weet ook dat hij vroeger in het buitenland geneeskunde studeerde en daar heb ik inderdaad foto’s van gezien”, legt ze uit. Maar nu heeft Luna steeds meer twijfels.

Harde bewijzen?

Het zit zo: een andere vriend van Luna heeft geneeskunde gestudeerd aan dezelfde universiteit. “Hij had nooit tijd om af te spreken. Zijn studie was zijn leven en hij legde uit dat zowel hij als zijn studiegenoten geen tijd hadden om te werken naast het leren omdat hun studie zo zwaar was”, schrijft Luna. Maar bij Herman lijkt het allemaal een ander verhaal. “Hij werkt 40 uur in de week en ik heb hem nog nooit bezig zien zijn met zijn studie”, deelt de verwarde Reddit-gebruiker. “Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar toen ik nog studeerde had ik altijd wel ergens bestanden op mijn pc staan of boeken of papieren liggen van projecten waar ik aan werkte”, deelt ze. Maar bij Herman is het wederom anders: “Hij heeft geen enkel studiegerelateerd bestand op zijn pc staan. Geen boeken, geen papieren.” Oei.

Medische kennis

Luna deelt dat ze afgelopen week op onderzoek is gegaan. “We waren uit eten”, schrijft ze, “en Herman maakte een opmerking dat het menselijk oor dertig botten heeft. Maar ik weet zelfs van mijn middelbare school dat dat niet klopt. Ook toen ik hem vroeg hoeveel botten het menselijk lichaam heeft, gaf hij het verkeerde antwoord.”

Op onderzoek

Daarom vraagt de nieuwsgierige Luna steeds verder door. “Maar hij heeft overal een excuus voor. Ik vroeg hem of ik op de campus met hem kan lunchen, maar hij zegt dat je daar een studentenpas voor nodig hebt. Ik vroeg hem of ik zijn studentenpas eens mocht zien, maar hij zegt dat hij de zijne kwijt is. Ik vroeg hem of ik een keer bij een college kan aanschuiven, maar hij zegt dat dat niet is toegestaan.” Kortom: Luna heeft genoeg reden voor twijfel. “Maar toen ik dit deelde met mijn vrienden zeiden ze dat ik niet zo paranoïde moet doen.” Nu begint ze zich dus af te vragen of haar twijfels wel terecht zijn. Wat denk jij: liegt haar vriend? Of moet Luna haar twijfels niet de overhand geven?

*Luna is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet zij haar verhaal onder de naam Throwaway839427.

Lees ook: ‘Mijn vriend is woedend omdat ik mijn salaris verborgen hield’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Rodnae Productions