Te vroeg geboren kinderen blijken later meer pech te hebben in de liefde, aldus de wetenschap 

vroeg geboren

Alsof te vroeg geboren worden niet al vervelend genoeg was

Zelf weet je er niet zoveel meer van, maar te vroeg geboren worden gaat vaak gepaard met een wat moeizamere start dan kinderen die wel voldragen zijn. Weken in de couveuse liggen is daar zo’n voorbeeld van. Maar ook op latere leeftijd kun je er nog nadelen aan ondervinden. Onderzoek beweert dat vroeggeborenen later minder kans hebben op het vinden van een relatie.

Ook bleek de kans op het moeder- of vaderschap voor deze kinderen kleiner te zijn.

Te vroeg geboren

Ben je te vroeg geboren? Dan beweren onderzoekers van de universiteit van Warwick dat het voor jou wat lastiger kan worden om de liefde te vinden. Hoe zwaar je zelf aan het onderzoek wilt tillen is natuurlijk aan jou, maar de onderzoekers stellen dat baby’s die niet de volle 37 weken door hun moeder gedragen werden in de baarmoeder wat moeilijkheden kunnen ondervinden in hun liefdesleven.

Onderzoek

Uit verscheidene onderzoeken naar vroeggeboren kinderen bleek al dat deze baby’s vaak een lager geboortegewicht hebben en een grotere kans op handicaps, cognitieve problemen en leermoeilijkheden. Ook is er naar verluidt veel onderzoek gedaan naar het liefdesleven van te vroeg geboren mensen. De Britse onderzoekers namen 21 van dit soort onderzoeken onder de loep waar in totaal meer dan 4 miljoen volwassenen aan deelnamen.

Relaties

Wat bleek? Mensen die te vroeg werden geboren, zouden 28 procent minder kans hebben op het vinden van een liefdesrelatie dan de mensen die wel voldragen waren. Door baby’s die extreem te vroeg geboren werden (voor 28 weken) bleek de kans op het vinden van de liefde nog lager. Wel wees het onderzoek uit dat de relaties die deze mensen aangingen net zo goed waren als de relaties van andere mensen.

Lees ook: Heftig: vrouw brengt geadopteerde baby’s terug na ontdekken eigen zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash