Vrouw biecht op: ‘Ik heb spijt dat ik ben getrouwd’

spijt getrouwd

Nu het pasgetrouwde stel samenwoont, heeft de vrouw haar twijfels

Er wordt weleens gezegd dat het eerste jaar van het huwelijk het moeilijkste is. Daar is Lisa* het helemaal mee eens. Ze was dolblij om in het huwelijksbootje te stappen met haar grote liefde Lars, maar nu ze eenmaal getrouwd zijn en samenwonen heeft ze toch haar twijfels… 

Getrouwd en samenwonen

“Mijn man en ik kennen elkaar al jaren, al sinds de middelbare school. Toen waren we gewoon goede vrienden, maar twee jaar geleden begonnen we te daten”, begint Lisa haar verhaal. Begin dit jaar zijn de twee getrouwd en zijn ze voor het eerst samen gaan wonen. “Nu we samenwonen, erger ik me aan alles wat hij doet en vraag ik me af of ik wel met hem had moeten trouwen.”

Niet luisteren

Een van de dingen die Lisa eerst zo leuk aan Lars vond, was dat hij empatisch was en goed kon luisteren. “Maar de afgelopen maanden merk ik dat hij de helft van de tijd niet eens naar mij luistert. Hij hoort het allemaal wel aan, maar toch is hij afwezig”, vertelt de 28-jarige vrouw. Lars, die twee jaar ouder is, zegt dat dit niet zijn bedoeling is. “Hij zegt dat hij wel luistert, maar dat zijn aandachtsboog nou eenmaal kort is.” Daarnaast stoort het Lisa enorm dat haar man het áltijd erger heeft dan zij. “Als ik zeg dat ik last van mijn rug heb, zegt hij dat ik me niet moet aanstellen en dat híj pas last heeft van zijn rug.”

Huishouden

Daarnaast helpt Lars amper in het huishouden, terwijl ze beiden fulltime werken. “Heel af en toe kookt hij iets, maar hij ruimt nooit op. Stofzuigt niet. Doet de afwas niet. Gebruikte theelepels laat hij achter op het aanrecht”, vertelt Lisa. “Zelfs als hij ziet dat ik met mijn slechte knie aan het stofzuigen ben of het vuilnis buitenzet, helpt hij me niet mee. Hij stelt dan voor om een brace voor mijn knie te kopen. Nou, bedankt.”

Belangrijke beslissingen

Tot overmaat van ramp neemt Lisa’s man belangrijke besluiten zonder haar. “Ineens woonde zijn jongere broertje bij ons in, zonder dat hij dit met mij had overlegd. Zijn broertje heeft al maanden geen baan en kon zijn huur niet meer betalen, dus natuurlijk mag hij tijdelijk bij ons overnachten. Maar toch had ik dit graag van Lars willen horen”, vertelt Lisa. “Toen ik hem hiermee confronteerde, mondde dit uit in een grote ruzie. Hij is erg beschermend over zijn broertje. Hoewel zijn broertje erg lief is, is hij nog wel erg onvolwassen. Het helpt dan niet mee als je oudere broer alles voor je oplost. Toen ik dit tegen Lars zei, ontplofte hij zowat van woede.”

Spijt

Lisa weet niet meer wat ze moet doen. Dit is al de zoveelste ruzie die ze hebben gehad. Al te vaak heeft ze geprobeerd met Lars te praten, maar hij ziet zijn fouten niet in. Op het forum Reddit biecht ze op dat ze spijt heeft dat ze met hem is getrouwd. “Wat moet ik nu doen?” vraagt ze zich af. Wat is jouw advies aan Lisa?

*Lisa en Lars zijn niet de echte namen van de vrouw en man. De vrouw deed haar verhaal op het forum onder de naam Traditional-Guest-51.

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn ouders mogen hun kleinkinderen niet zien’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Freestocks