Vrouw: ‘Mijn man wil niet dat ik werk terwijl ik zwanger ben’

werk zwanger

De man ging zelfs naar haar baas om zwangerschapsverlof te vragen

Een zwangerschap is voor iedereen een spannende tijd. Vooral wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje, is alles nog nieuw en wil je extra voorzichtig zijn. En nee, dit geldt niet alleen voor vrouwen. Lena’s* man is namelijk als de dood dat er iets met hun baby gebeurt. “Hij wil niet dat ik werk terwijl ik zwanger ben.” 

Spanning

Lena is 26 jaar oud en inmiddels drie maanden zwanger van haar eerste kind. Ze vertelt op een forum dat haar man heel erg gespannen is over de zwangerschap. Net als iedere ouder wil hij niet dat er iets met zijn kind gebeurt. Hij gaat daar echter wel een stapje verder in. “Hij wil niet meer dat ik autorijd, omdat hij bang is dat ik een ongeluk krijg”, vertelt Lena. “Hij heeft onze hond naar mijn schoonbroer gebracht. Want stel, zo zegt mijn man, dat hij mij per ongeluk pijn doet?”

Werk

De laatste tijd wordt de paniek steeds erger bij Lena’s man, vertelt ze. “Hij dringt erop aan dat ik stop met werken gedurende mijn zwangerschap.” Lena werkt als verkoopvertegenwoordiger in een marketingbedrijf. “Ik hou van mijn werk. Ik werk er nu iets langer dan een jaar en ga elke dag met plezier naar werk toe.” Lena zei dan ook tegen haar man dat ze nog geen verlof wilde, maar dat ze wel tijd vrij zou nemen als ze merkte dat ze ziek of moe wordt.

Zwangerschapsverlof

Lena’s man was het daar niet mee eens en nam het heft in eigen handen. “Hij ging, achter mijn rug om, naar mijn baas toe en vroeg haar om zwangerschapsverlof voor mij. Mijn baas was natuurlijk helemaal in de war en vroeg zich af waarom ik niet zelf met haar kwam praten hierover.” Lena vertelde haar dat haar man gewoon te voorzichtig was en het beste voor haar wilde, maar dat zij graag nog zou blijven werken.

Ruzie

Natuurlijk schaamde Lena zich kapot dat haar man zomaar met haar baas was gaan praten. Dit kaartte ze bij hem aan. “Ik zei tegen hem dat hij mijn baan én mijn beslissing moet respecteren”, aldus Lena. “Toen zei hij ineens: ‘Het is niet alleen jouw baby!'” Het stel heeft nog steeds ruzie over de kwestie. “Hij zegt dat ik fout zit en wil zijn excuses niet aanbieden. Maar ik vind dat hij fout zit. Wat hij deed is heel erg manipulerend en controlerend.” Wat vind jij? Snap jij Lena of ben je het eens met wat haar man heeft gedaan?

*Lena is niet de echte naam van deze vrouw. De vrouw deelde haar verhaal op het forum onder de naam Throwaway436710.

Lees ook: Vrouw: ‘Ik wil één nachtje naar een hotel, mijn man vindt dat walgelijk’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash