Vrouw vertelt: ’Ik heb ontdekt dat mijn vriend op een dating-app zit’

dating-app

De vrouw vraagt zich af wat ze nu moet doen 

Toen Laura* haar collega hielp om een account aan te maken op een dating-app, kwam ze tot een schokkende ontdekking: haar vriend bleek actief te zijn op diezelfde app. De vrouw zit nu met tegenstrijdige gevoelens en vraagt zich af wat ze nu moet doen. Op het forum Reddit vraagt ze advies. 

Profiel aangemaakt 

“Ik heb nu zes maanden een relatie met mijn vriend. Dat is nog niet heel lang, maar voor mijn gevoel hebben we een toegewijde relatie”, begint Laura haar verhaal. “Laatst hielp ik mijn collega bij het aanmaken van haar profiel op een dating-app. De app werkt net als Tinder, maar is echt voor mensen die een serieuze relatie zoeken.” Laura legt uit dat het principe van de app gelijk is: je swipet iemand die je niet leuk vindt naar links, iemand die je wel ziet zitten swipe je naar rechts.

Schokkende ontdekking 

Toen haar collega lekker aan het swipen was op de app, kwam Laura echter tot een schokkende ontdekking: “Opeens kwam de foto van mijn vriend tevoorschijn. En ik kan bevestigen dat hij het echt is, want alles klopte. Zijn naam, werk, woonplaats, het komt allemaal overeen”, vertelt ze. Toch is er ook iets wat niet helemaal klopt. “Op de app zegt hij dat hij twee jaar jonger is dan zijn daadwerkelijke leeftijd — hoewel ik nu begin te twijfelen of hij mij wel zijn echte leeftijd heeft verteld.” 

Telefoon controleren

Laura schrok enorm van de ontdekking, maar zei verder niets. “Mijn collega had natuurlijk geen idee wat er aan de hand was. Gelukkig swipete ze naar links, wat betekent dat ze hem niet ziet zitten. Echter kan ik zijn profiel nu ook niet meer zien.” De vrouw weet nu even niet wat ze moet doen. “Moet ik zijn telefoon controleren te zien of de app er daadwerkelijk op staat? Ik vertrouw hem en wil niet de gestoorde vriendin uit hangen. Vorige week heeft hij nog tegen mijn vader gezegd dat hij een toekomst met mij voor zich ziet. Ik ben enorm in de war nu.”

Wat te doen? 

Hoewel Laura echt van haar vriend houdt, heeft ze nu enorm tegenstrijdige gevoelens. Op het forum vraagt ze dan ook advies over wat ze het beste kan doen. Wat zou jij doen in deze situatie? 

*Laura is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/oct282018. 

Lees ook: Kersverse moeder vertelt: ‘Mijn man wist niet dat ik aan het bevallen was’ 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels