Vrouw vertelt: ‘Mijn vriend wil het uitmaken omdat ik zijn passie voor Minecraft niet begrijp’

Minecraft

De game lijkt niet veel goeds te doen voor de relatie van de vrouw

Esther* leerde Michel online kennen via gezamenlijke vrienden en sindsdien hebben ze een relatie. Aan het begin was er geen wolkje aan de lucht te bekennen en ging alles goed tussen de twee, maar dat is nu wel anders. Michel dreigt namelijk om het uit te maken, omdat Esther zijn passie voor de game Minecraft niet helemaal lijkt de begrijpen.

Hobby

Esther legt uit dat ze Minecraft wel een beetje kent, maar dat ze het nooit helemaal zal begrijpen. “Begrijp me niet verkeerd, ik heb hem nooit gezegd dat ik het stom vind of dat het tijdverspilling is. Integendeel, ik begrijp dat het zijn hobby is en dat hij het graag doet. Ik moedig hem zelfs aan om nieuwe dingen te creëren in het spel. Maar hij vraagt altijd mijn mening over zijn machines en ik weet nooit echt wat ik moet zeggen behalve ‘het ziet er goed uit; ik hoop dat het werkt'”, legt Esther uit op het forum Reddit.

In de war

“Nu begint hij te denken dat ik zijn passie niet begrijp, want telkens als hij iets uitlegt, kan ik alleen maar ‘hmm, oke’ antwoorden. Ik probeer vragen te stellen over wat hij precies doet in de game, zodat ik een duidelijker beeld krijg van wat hij aan het maken is. Maar dat lukt niet altijd. Ik raak vaak in de war van zijn Minecraft-gerelateerde woorden”, gaat ze verder.

Ups en downs

“We gaan al bijna een jaar met elkaar en hebben zo onze ups en downs gehad. Dat is natuurlijk heel normaal, maar over het algemeen was onze relatie geweldig.” Sinds een paar weken is het echter minder gezellig tussen Esther en Michel. “Een paar weken geleden werd hij echt boos op me, omdat ik de ‘machine’ die hij aan het bouwen was niet begreep. Hij bleef maar uitleggen, maar ik snapte er gewoon niks van. Het was te verwarrend voor mij, vooral omdat er een nieuwe update uitkwam en ik Minecraft al een eeuwigheid niet had gespeeld”, legt ze uit. “Na een hoop mislukte pogingen zei hij: ‘Als je dit niet kan begrijpen, moet ik het uitmaken met je’. Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, maar hij meende het echt. Ik heb hem meerdere malen geprobeerd uit te leggen dat het me spijt dat ik het niet goed begrijp, maar dat ik er volledig achter sta en het probeer te leren. Hij leek me niet serieus te nemen en zei dat als dit zo doorgaat hij me zal verlaten.’

Advies

Esther vraagt daarom op advies op het platform Reddit. “Ik wil mijn relatie niet verliezen, want het is het beste wat me ooit is overkomen en ik denk niet dat ik iemand anders als hem zou kunnen vinden. Zoals ik al zei, ik heb hem meerdere malen proberen uit te leggen dat ik het spel gewoon niet goed snap, maar hij begreep mijn punten niet. Wat moet ik doen?”, aldus Esther. Welk advies zou jij haar graag willen geven?

*Esther en Michel zijn niet de echte namen van de personen. Esther deelt haar verhaal op het platform onder de naam Victi_chan.

Lees ook: ‘Ik weet niet hoe ik met een van mijn bruidsmeisjes moet praten over haar gewicht’

Bron: Reddit | Beeld: iStock